Полицията в Осиек е изпратила писмо до Здравния дом в

...
Полицията в Осиек е изпратила писмо до Здравния дом в
Коментари Харесай

В Хърватия искат лекарите да съобщават за душевноболни пациенти на полицията

Полицията в Осиек е изпратила писмо до Здравния дом в града, в което се упорства лекарите да осведомят полицейските чиновници, в случай че виждат радикални прояви у лица с ментални проблеми. Уточнява се, че това не е ново условие към лекарите, нито нарушава правата на пациентите, а е форма на дейна предварителна защита, оповестява МИА.
От престъпния отдел на полицията през юли е изпратено писмо до всички полицейски ръководства в страната, в което се задължават да контактуват с институциите, които се грижат за лица с ментални проблеми . Целта е да се обърне внимание върху зачестилата радикализация на лицата с ментални усложнения, съобщи БГНЕС.
В страните от Европейски Съюз се следи наклонност лицата с умствени увреждания да се поддават по-лесно на радикални идеологии и да се трансформират в обект на заинтригуваност от страна на терористични организации. Голяма част от такива лица са почнали и подготовка за терористични набези, само че с помощта на положителното съдействие сред полицията и лекарите-специалисти, са спрени в точния момент.
Независимо, че в Хърватия към момента не са регистрирани такива случаи, положителните практики в други страни са взети поради при правенето на това предписание.
Подчертава се, че тази предварителна защита не основава спомагателни задължения за лекарите и не нарушава правата на пациентите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР