Полицията в Ню Йорк открива капан и наркотици, скрити на пода в дневна градина в Бронкс, където 1-годишно дете е починало поради предполагаема свръхдоза фентанил

...
Властите откриха капан, съдържащ наркотици, включително фентанил, в дневен център
Коментари Харесай

Властите откриха капан, съдържащ наркотици, включително фентанил, в дневен център в Бронкс, където 1-годишно момче почина от предполагаемо предозиране с фентанил миналата седмица, съобщи полицейското управление на Ню Йорк в четвъртък.

Наркотиците бяха открити в сряда на пода под игрална площадка в центъра, след като властите получиха заповед за обиск за претърсване на съоръжението, каза полицията в Ню Йорк. Наркотиците са тежали около осем до 10 килограма и са били опаковани под формата на тухлиспоред служител на реда.

От полицията съобщиха, че са открили и други наркотици, но не уточниха какви видове, както и принадлежности за наркотици. Снимки, публикувани от полицията в Ню Йорк на пода на капана, показват нещо, което изглежда като отворена импровизирана дървена врата и вещества, увити в торбички в дъските на пода.

Нюйоркската полиция казва, че голямо количество фентанил и други наркотици са открити в капан на пода в зоната за игра на дневния център. Полицията на Ню Йорк казва, че голямо количество фентанил и други наркотици са били открити в капан на пода в зоната за игра на дневния център. От NYPD News/X

Голямо жури в Ню Йорк гласува в четвъртък за обвинение срещу Грей Мендес, на 36, и Карлисто Асеведо Брито, на 41, двама заподозрени в смъртоносния инцидент със свръхдоза фентанил на 15 септември, според окръжния прокурор на Бронкс Дарсел Кларк.

„Голямото жури върна истинска сметка, което означава, че вече са обвинени по различни обвинения“, каза Кларк. Тя не уточни какви са обвиненията, отбелязвайки, че обвинителният акт е запечатан, но скоро трябва да бъде публикуван публично.

Едногодишният Николас Доминичи почина след предполагаемо излагане на фентанил миналата седмица в дневния център Divino Niño.

Три други деца - две 2-годишни момчета и 8-месечно момиче - бяха хоспитализирани, след като бяха изложени на предполагаемия фентанил и претърпяха остра опиоидна интоксикация, съобщи CNN по-рано.

Грей Мендес е собственик и оператор на дневния център Грей Мендес е собственик и оператор на дневния център Theodore Parisienne/NY Daily News/Getty Images

Разследващите казаха, че са открили килограм фентанил в район, където децата дремеха в дневния център.

„Бяха открити повече доказателства, които водят до заключението, че това е нещо повече от дневен център“, каза Кларк в четвъртък.

Според Деймиън Уилямс, прокурор на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк, Мендес и Брито, заедно с други съзаговорници, са управлявали бизнес за разпространение на фентанил от сградата, където се намира дневната грижа.

Карлисто Асеведо-Брито е живял в спалня в рамките на детското заведение и е роднина на съпруга на Мендес. Карлисто Асеведо-Брито е живял в спалня в рамките на детското заведение и е свързан със съпруга на Мендес. Theodore Parisienne/NY Daily News/Getty Images

Разследващите смятат, че заподозрените са били дистрибутори на наркотици на средно ниво, натоварени да разделят фентанил с други лекарства или домакински предмети, включително бебешка пудра, каза служител на федералните правоприлагащи органи.

Разследващите казват, че издирват трети заподозрян, за когото се смята, че е съпругът на Мендес.

Заподозреният, чието име не е назовано публично, се появява на видео, напускайки центъра, държейки найлонови торбички, за които детективите подозират, че съдържат фентанил, казаха властите.

Адвокатите на Мендес, който е собственик и оператор на дневния център, и Брито се отказаха от явяването на клиентите си на изслушване в четвъртък и казаха, че клиентите им няма да свидетелстват пред голямото жури.

Заподозреният Грей Мендес е собственик и оператор на дневните грижи, според съдебните документи. Заподозреният Грей Мендес е собственик и оператор на дневните грижи, според съдебните документи. WCBS

Според съдебните документи Брито е братовчед на съпруга на Мендес и наемател, който живее в спалня в рамките на дневните грижи.

Жалба, подадена в южния окръг на Ню Йорк в понеделник, показа, че заподозрените са федерално обвинени в заговор за разпространение на наркотици, водещи до смърт, и притежание с намерение за разпространение на наркотици, водещо до смърт.

И Мендес, и Брито са изправени пред доживотен затвор по федералните обвинения. И двамата заподозрени преди това са били обвинени в щатския съд за убийство, непредумишлено убийство, нападение, застрашаване на благосъстоянието на дете и престъпно притежание на контролирано вещество, показват съдебните документи.

Артемис Моштагиан, Селина Тебор, Джон Милър и Холи Ян от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР