Полицията в няколко европейски страни арестува повече от 100 души

...
Полицията в няколко европейски страни арестува повече от 100 души
Коментари Харесай

Повече от 100 арестувани при мащабна операция срещу мафията в цяла Европа

Полицията в няколко европейски страни арестува повече от 100 души като част от интервенция за секване на италианската мафия Ндрангета.

„ Смятаме, че измежду задържаните има няколко лица с висока стойност, които са изиграли голяма роля в организацията, освен в Белгия, само че и в други европейски страни “, сподели белгийският федерален прокурор Антун Шоцаерт.

Атаката е част от следствие, обхващащо Италия, Германия, Белгия, Португалия, Испания, Словения, Румъния, както и Бразилия и Панама, съгласно правоприлагащата организация на Европейски Съюз Европол.

Мрежата е била отдадена най-вече на интернационален трафик на опиати от Южна Америка към Европа и Австралия, се споделя в изказване на правоприлагащата организация на Европейски Съюз Европол.

В Германия повече от 1000 чиновници претърсиха десетки домове, офиси и магазини в провинциите Бавария, Северен Рейн-Вестфалия, Рейнланд-Пфалц и Тюрингия,обяви от немската прокуратура.

В Италия карабинерската полиция, подкрепена от хеликоптери, издаде заповеди за арест на 108 души, които бяха упрекнати, наред с други неща, в присъединяване в мафията; владеене, произвеждане и трафик на опиати и оръжия; и пране на пари.

През последните години европейските управляващи водят акция против основаната в Калабрия „ Ндрангета “, може би най-богатата проведена незаконна група в света. Организацията има своите корени в южната област Калабрия, върха на ботуша на Италия, надмина Коза Ностра като най-мощната мафиотска група в страната и една от най-големите незаконни мрежи в света.

Групата е употребила десетки милиарди долари доходи от кокаин в продължение на десетилетия, с цел да разшири незаконния си обсег в цяла Европа и на няколко континента, откакто сицилианската мафия загуби въздействие.

Държавната полиция в Бавария сподели, че арестите са резултат от повече от три години следствие, наречено " Операция Еврика ".

Те споделиха, че италианските и белгийските следователи считат, че незаконната група е контрабандирала близо 25 тона кокаин сред октомври 2019 година и януари 2022 година и е трансферирала над 22 милиона евроот Калабрия към Белгия, Холандия и Южна Америка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР