Полицията в Нова Каледония арестува 11 души, включително лидера на

...
Полицията в Нова Каледония арестува 11 души, включително лидера на
Коментари Харесай

Полицията в Нова Каледония арестува подкрепящ независимостта лидер заради смъртоносни протести

Полицията в Нова Каледония арестува 11 души, в това число водача на поддръжка за независимостта Кристиан Тейн, след смъртоносни вълнения предишния месец във френската тихоокеанска територия.

Главният прокурор на Нова Каледония назова Тейн, водач на придвижването за самостоятелност CCAT (Клетка за съгласуваност на полеви действия), в изказване в сряда. Активистът и още 10 неидентифицирани лица бяха задържани за закононарушения на „ проведена престъпност “, за които могат да бъдат арестувани до 96 часа, се споделя в известието.

Задържанията са част от настоящо полицейско следствие, почнало на 17 май, дни откакто безредиците избухнаха във вълна от въоръжени конфликти, грабежи, пожари и друго принуждение, което трансформира елементи от столицата Нумеа и покрайнини в неразрешени зони.

Задържаните са обвинени, че са играли подбудителска роля в насилието, при което починаха девет души, в това число двама служители на реда. Стотици хора бяха ранени, а вредите се правят оценка на 1,5 милиарда евро...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР