Полицията в Нидерландия арестува близо 200 души след поредните размирици

...
Полицията в Нидерландия арестува близо 200 души след поредните размирици
Коментари Харесай

Погроми в Нидерландия. Министър нарече протестиращите измет

Полицията в Нидерландия арестува близо 200 души след следващите безредици против прелюдия поради новия ковид полицейски час, съобщи ДПА.

Най-малко 184 души са задържани след снощните митинги в редица градове, заяви през днешния ден полицията.

Вижте фотоси

В Ротердам и Хертогенбош са арестувани по към 50 души. В Ротердам са ранени минимум 10 служители на реда при конфликти със стотици протестиращи, които замеряли полицията с камъни и фойерверки, обирали магазини и предизвиквали пожари. В Хертогенбош, на към 100 км южно от Амстердам, също имало палежи и мародерства. Направени били и опити да се нападне градската болница.

Около началото на полицейския час в 21 ч. локално време групи от младежи се събрали в над 10 града. Протестите започнаха през уикенда, а нощес беше третата им поредна нощ на безредици.

 Снимка: БТА/AP

Според полицията тези протестиращи са се стремели да влязат в конфликт с служителите на реда.

През уикенда управляващите вкараха полицейски час от 21 ч. до 04.30 ч. - първият в Нидерландия от началото на пандемията. Нарушителите се глобяват.

Правосъдният министър Фердинанд Граперхаус съобщи през днешния ден, че закононарушителите би трябвало да бъдат бързо осъдени и удостовери, че на този стадий полицейският час се резервира.

 Снимка: БТА/AP

Финансовият министър Вопке Хукстра също съобщи, че държавното управление няма да се откаже от полицейския час макар размириците на хора, които министърът назова " сган ", съобщи Франс прес.

" Не се капитулира пред хора, които трошат витрини на магазини. Това не са законни протестиращи, а сган ", съобщи Хукстра, представен от държавната организация АНП.

 Снимка: БТА/AP
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР