Полицията в Москва задържа над 350 участници в протеста на

...
Полицията в Москва задържа над 350 участници в протеста на
Коментари Харесай

Масови арести на опозиционери в Москва

Полицията в Москва задържа над 350 участници в митинга на опозицията, проведен в поддръжка на самостоятелните претенденти за депутати в Московския градски парламент, на които ЦИК отхвърли регистрация.

Демонстрацията се организира без разрешението на столичните управляващи, униформените бият с палки и електрошок. Няколко издания разгласяват онлайн събитията, предхождащи огромния протест. По данни на ОВД-Инфо, в центъра на Москва преди началото на митинга арестуваните са 357 души, Министерство на вътрешните работи оповестява за 295. По-рано бяха арестувани екс-кандидатите Любов Собол, Дмитрий Гудков, Александър Соловьов, Иван Жданов и Юлия Галямина, а жилищата им обискирани през нощта, търси се връзка на митингите със Запада.

Журналисти и участници в протестната демонстрация алармират за неприятна телефонна връзка в региона, където се събират хората. Централната Тверская улица е затворена и няма достъп до нея. Не е позволен и брачен автомобил до ресторант, намиращ се на тази улица, младоженецът е влезнал в спор с гвардейците.
В студиото „ Навални Live “, откъдето се води директният ефир за протичащото се на митинга, са нахлули служители на реда, които облепили със скоч камерите за видеонаблюдение. Самият Алексей Навални е в ареста от седмица, където с решение на съда ще остане общо 30 денонощия.

Преди началото на митинга кметът на Москва Сергей Собянин предизвести за вероятни съществени провокации и уточни, че редът в столицата ще бъде обезпечен в сходство с настоящия закон, написа „ Коммерсантъ “. „ Опитите за ултиматуми, организирането на вълнения няма да доведат до нищо положително “, написа той в обществената мрежа. По-рано за търсене на наказателна отговорност предизвести и прокуратурата на Москва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР