Полицията в Монтана е спипала измамника, който „пращаше” до селските

...
Полицията в Монтана е спипала измамника, който „пращаше” до селските
Коментари Харесай

Арестуваха хитреца, мамил коварно пенсионери по автогарите в Северозапада

Полицията в Монтана е спипала измамника, който „ пращаше” до селските кметове акумулатори, а за куриери ползваше пенсионери. При новата машинация, за която БЛИЦ заяви, изпечени мошеници прибираха от възрастни хора пари. Те дебнеха бабите и дядовците край гари и автогари.

На 6 март 70-годишният Пенко И., който живее в Монтана бил на автогарата в града. Възрастният човек чакал рейс, с цел да стигне до родното си село Мадан. Към него се доближил чужд мъж и го помолил да занесе на кмета на Мадан батерия, която управникът е поръчал. Дядо Пенко взел пакета, платил на непознатия 20 лв. и отпътувал към селото. Той схванал, че е излъган, когато кметът му съобщил, че в никакъв случай не е поръчвал на никого да му купува и праща батерия.

Напаст! Измамници дебнат старци по лечебни заведения и гари в дните за пенсия, жилят ги подло

Задържаният за измамата е 45-годишният Кирил С. Мъжът е остарял познайник на полицията. Лежал е няколко пъти във Враченския затвор, против него има над 10 заявителски материала за закононарушения, осъществени на територията на Враца и Монтана, оповестиха от пресслужбата на регионалната полиция в Монтана.

Жертви на такива измами са станали възрастни хора от бойчиновските села Громшин и Мадан и монтанското Горно Белотинци. Сигнал за схемата подал преди време кметът на Громшин Андрей Кръстев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР