Полицията в Мианма разположи рано днес свои сили в двата

...
Полицията в Мианма разположи рано днес свои сили в двата
Коментари Харесай

Полицията в Мианма блокира големите градове заради протестите |

Полицията в Мианма разположи рано през днешния ден свои сили в двата най-големи града на страната, Янгон и Мандалай, с цел да затрудни протестните прояви против военния прелом, съобщи Асошиейтед прес.

Кризата в Мианма през вчерашния ден претърпя трагичен процес, откакто посланикът на страната в Организация на обединените нации, на специфична сесия на общото заседание на организацията, съобщи, че остава предан на отстранената от военните лидерка Аун Сан Су Чжи и прикани интернационалната общественост да окаже напън върху армията да съобщи властта.

В Янгон и Мандалай, където всеки ден има демонстрации против военния прелом в Мианма, имаше арести. Полицията ползва заповедите на военния съвет, ръководещ Мианма, да не бъдат допускани събирания на едно място на петима и повече души.

В доста други градове на Мианма също се организират демонстрации против преврата, осъществен на 1 февруари.
Превратът нанесе удар на нежното развиване на демокрацията в Мианма след пет десетилетия на военно ръководство.

Партията на Су Чжи безапелационно завоюва парламентарните избори в страната ноември и се очакваше да образува държавно управление за нов управнически мандат, само че армията блокира работата на Народното събрание и задържа Су Чжи и високопоставени членове на нейното държавно управление, напомня Асошиейтед прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР