Полицията в Мейн арестува българин с криминално досие за палеж

...
Полицията в Мейн арестува българин с криминално досие за палеж
Коментари Харесай

В САЩ арестуваха българин, запалил църква в Мейн

Полицията в Мейн арестува българин с престъпно досие за палеж на черква. Властите задържаха Душко Вълчев от градчето Спрингфийлд в петък като към него бяха повдигнати няколко обвинявания - вреди и три обвинявания за палеж, оповестява локалната пожарна работа, предава bg-voice.com.

Първия опит за пожар в църквата на ул. " Конкорд " 14 бил на 13 декември, а по-късно са последвали още два опита на 15, оповестяват още чиновниците.

 Душко Вълчев
Душко Вълчев
Снимка: Springfield Fire Department

Разследването на пожара, който е запалил цялата черква на 28 декември, продължава. Нанесени са огромни вреди. А умишленият палеж е недоверчив, настояват още проверяващите, които към момента търсят претекстовете.

Това не е първото нарушение на Вълчев. Досието му сочи, че през 2015 година е бил упрекнат в отправяне на закани към Кристалина Георгиева. Това той изпрати имейл, в който заплаши с ликвидиране еврокомисарката.

Съдът в град Холтън тогава го осъди на 6 месеца затвор за писмото до българските управляващи, в което Вълчев написа: " Ще ви прережа гърлата. Ще ви убия като пилци ".

През 2016-а пък българинът с американско поданство още веднъж бил задържан. Този път, тъй като отвлякъл приятелката си и я държал гола и без документи в къщата си в Холтън.

Дни по-късно е бил задържан, тъй като родителите на приятелката му се обадили на полицията, защото не можели да се свържат с щерка си.

Директорът на полицията тогава показа, че органите на реда са посетили дома на Душко, само че той не им е отворил. Тогава била издадена заповед за обиск и при претърсването на къщата разкрили Вълчев и приятелката му в спалнята, където той я държал срещу волята й.

Станало ясно, че той взел облеклата й, часовника, ключовете и мобилния телефон. По тялото на момичето имало забележими следи от принуждение. След случилото се против българина бяха повдигнати няколко обвинявания - похищение, домашно принуждение, кражба и възпрепятстване на подаване на сигнал за закононарушение.

Съдът в Хамилтън дефинира свободата му против паричната гаранция от 25 000 $. Тогава той бе разгласен на брифинг като " социална заплаха ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР