Полицията в Лос Анджелис откри статуя на стойност 1,5 милиона

...
Полицията в Лос Анджелис откри статуя на стойност 1,5 милиона
Коментари Харесай

Мъж открадна 250-килограмова статуя на Буда от галерия в Калифорния

Полицията в Лос Анджелис откри скулптура на стойност 1,5 милиона $, открадната от художествена изложба в Калифорния, съобщи ДПА, базирайки се на управляващите.

Бронзовата скулптура на Буда, която тежи 250 кг, е била открадната от галерията " Баракат " покрай Западен Холивуд в Лос Анджелис към 3.00 часа сутринта на 18 септември, заяви представител на полицията в Лос Анджелис.

По думите му причинителят си е проправил път през портата на галерията и е влезнал в помещението през задния двор. Мъжът употребявал количка, с цел да изнесе статуята и да я натовари в камион.

Директорът на галерията Пол Хендерсън открил, откакто прегледал записите от охранителните камери, че на крадеца са му били нужни към 20 минути, с цел да открадне експоната. Хендерсън споделя, че статуята на Буда е необичаен антикварен образец от 17-и век от японския интервал Едо, което я прави извънредно скъпа.

Няколко дни след кражбата ѝ детективите наблюдавали сигнал, че статуята се продава онлайн. Сигналът ги отвел до паркиран пикап в Лос Анджелис, където в събота са разкрили статуята.

Директорът на галерията разяснява, че причинителят не е имал действителна визия за същинската стойност на статуята на Буда, защото я е предложил за обмен онлайн на алегорична цена, както и че възнамерява да ускори охранителните ограничения.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР