Полицията на Обединеното кралство няма да предприеме никакви действия след разследване на обвиненията за пари срещу почести в кралската благотворителна организация

...
Полицията в Лондон казва, че няма да предприеме действия по
Коментари Харесай

Полицията в Лондон казва, че няма да предприеме действия по обвиненията, че хора, свързани с един от Благотворителните организации на крал Чарлз III предложиха да помогнат на саудитски милиардер да получи рицарско звание и британско гражданство в замяна на дарения

От Асошиейтед прес, 21 август 2023 г., 8:27 ч.

ЛОНДОН - - Лондонската полиция заяви в понеделник, че няма да предприеме действия по обвиненията, че хора, свързани с една от благотворителните организации на крал Чарлз III, са предложили да помогнат на саудитски милиардер да си осигури рицарско звание и британско гражданство в замяна на дарения.

Столичната полицейска служба започна разследване по въпроса, след като Times of London съобщи, че дългогодишен помощник на Чарлз е предложил тогавашният принц на Уелс да подкрепи искането на саудитски гражданин за почестите в замяна на до 1,5 милиона паунда (2 милиона долара) дарения за благотворителната организация The Prince's Foundation.

Департаментът заяви, че е прегледал документи, предоставени от фондацията и вестника, и се е консултирал с прокурорите преди да приключи своето разследване.

„След внимателно разглеждане на информацията, получена в резултат на разследването до момента, Met заключи, че няма да бъдат предприети допълнителни действия в по този въпрос“, се казва в изявление на полицията.

Представители на Чарлз казаха преди това, че той не е запознат с никакви предложения за предоставяне на почести или ускорено гражданство в замяна за дарения за неговите благотворителни организации. Дворецът каза, че е отбелязал решението на полицията.

Фондацията каза в изявление, че също е отбелязала решението на полицията.

„Следвайки след приключването на собственото си независимо разследване и преглед на управлението миналата година, благотворителната организация продължава напред с постоянен фокус върху предоставянето на програмите за образование и обучение, за които е създадена,” казаха от фондацията.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР