Полицията в Лас Вегас се опитва да установи мотивите за

...
Полицията в Лас Вегас се опитва да установи мотивите за
Коментари Харесай

Защо Стивън Падок уби 59 и рани 527 души в Лас Вегас?

Полицията в Лас Вегас се пробва да откри претекстовете за всеобщото ликвидиране, при което 59 души починаха на концерт на кънтри музика, а 527 души бяха ранени. Стрелецът - 64-годишният Стивън Падок откри огън с автоматизирано оръжие от 32-ия етаж на хотел "Мандалей Бей " по участниците във фестивала в неделя вечерта.
В стаята на причинителя Стивън Падок в хотел "Мандалей Бей " са открити 23 огнестрелни оръжия от разнообразни калибри, в това число автомати, и още 19 в дома му в Мъскийт, щата Невада, на към 120 км от Лас Вегас, съобщи Франс прес.

Според следователите Падок е работил самичък. Той се е самоубил, когато полицейският отряд за бързо реагиране взривил вратата на хотелската му стая.

Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо сподели, че оръжията, открити в хотелската стая, евентуално са били пренесени допълнително от 10 куфара. Някои от пушките са били с оптични мерници. В колата на стрелеца е открит амониев нитрат, който може да се употребява за направа на взривни субстанции.

В дома на нападателя в Мъскийт с изключение на 19-те огнестрелни оръжия са открити и хиляди патрони, както и взривни субстанции.

Засега обаче полицията не може да обясни аргументите, предиздвикали мъжа да открие огън. Следователите не са разкрили никакви свидетелства за негови връзки с терористи, въпреки че Ислямска страна пое отговорност за нападението и твърди, че Падок приел исляма преди няколко месеца и в изказването си го назовава "Абу Абделбер Американеца ".

ФБР отхвърли версията за джихадистки атентат. "На този стадий не сме открили никаква връзка с интернационална терористична организация ", съобщи сътрудникът от ФБР Арън Рауз.

В момента не се отдава желание на нито една версия. Следователите не са разкрили никакви текстове или послания, съобщи Ломбардо, който назова причинителя "вълк единак ".

От полицията показаха съмнение, че стрелецът е бил душевен болен, само че не са открити никакви потвърждения за това.

Междувременно медиите започнаха да посочват първите имена на жертви, измежду които са 29-годишният Сони Мелтън от щата Тенеси, чиято брачна половинка удостовери гибелта на брачна половинка си в обществените мрежи. Сред жертвите са още служител на реда, преподавател, медицински чиновник, най-малко двама канадци.

Кой е стрелецът?

Стрелецът е 64-годишният бял мъж Стивън Падок. Досега той не е попадал в полезрението на правоохранителните органи.

Полицейски шериф разказа Падок като злобен човек, който се е стремил да убива колкото се може повече хора. Братът на Стивън Падок Ерик сподели пред CNN, че е шокиран от постъпката му.

"Той в никакъв случай не е бил маниак на тематика оръжия. Това, че е съумял да се снабди с такова оръжие... Откъде, по дяволите, е взел автоматизираните пушки? ", сподели Ерик Падок.

Ерик Падок сподели, че Стивън е бил състоятелен, не е имал избрани религиозни или политически убеждения и "изобщо не е бил обожател на оръжията ".

По-късно той описа още, че техният татко е бил в листата на най-опасните нарушители, търсени от ФБР. В документ от 1969 година се споделя, че съгласно ФБР бащата Падок е възнамерявал банков грабеж, както и че е бил податлив към самоубийство.

По информация на телевизия NBC Стивън Падок наскоро е направил няколко преводи, свързани с хазартния бизнес, за десетки хиляди $. Засега не е ясно дали това е облага или загуба, заяви малкия екран, базирайки се на полицията, написа dnes.bg.

По думите на брата Стивън Падок живеел от получаваните от него наеми на жилища, написа Би Би Си.

През 2012 година Стивън Падок съдил хотел в Лас Вегас, защото твърдял, че паднал, спъвайки се на пода. Делото завършило през 2014 година с взаимно съглашение сред двете страни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР