Полицията в Колумбия е убила 86 души миналата година, пише

...
Полицията в Колумбия е убила 86 души миналата година, пише
Коментари Харесай

Полицията в Колумбия убила 86 души през 2020 г.

Полицията в Колумбия е умъртвила 86 души предходната година , написа " Гардиън ", базирайки се на локална неправителствена организация, която сигнализира за " структурни и систематични " нарушавания от страна на полицията в латиноамериканската страна.

Организацията Temblores, която следи за осъществяваното от държавните структури принуждение, е документирала също 7992 набези и 30 случая на полово посягане, като мигрантите и афро-колумбийците най-често са жертви.
 Армията на Колумбия умъртвила повече от 6000 цивилни
Армията на Колумбия умъртвила повече от 6000 цивилни

Избивали цивилни и ги посочвали за бунтовници, с цел да изпълнят квотите

" Това принуждение не е единствено поради няколко изгнили ябълки , част е от архитектурата на колумбийската страна ", разясняват от групата.

Изнесената информация накара опозиционни депутати и деятели да призоват държавното управление да приключи с закононарушенията , а в обществените мрежи се появи хаштагът #ReformaPolicialYa (Реформиране на полицията сега).

Полицейското принуждение е необятно публикувано в Латинска Америка, където протестиращи постоянно са жертва на брутални дейности от полицията. От Мексико до Бразилия полицията постоянно е забъркана в огромни закононарушения и безнаказано прави убийства.

Миналия септември породиха митинги в няколко града в Колумбия, откакто юрист Хавиер Ордонес бе погубен от полицията. Инцидентът бе сниман на телефон и след това публикуван в интернет. 13 души са убити и стотици са ранени от полицията по време на последвалите безредици в Богота и други градове.

Двама служители на реда са разследвани за гибелта на Ордонес, само че към момента няма наказани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР