Полицията в Кипър арестува 33 души след сбиване между две

...
Полицията в Кипър арестува 33 души след сбиване между две
Коментари Харесай

Десетки арести след масов бой в мигрантски лагер в Кипър

Полицията в Кипър арестува 33 души след сборичкване сред две етнически групи в основния център за банкет на мигранти на острова, оповестява " Франс прес ", представена от.

Полицията за битка с безредиците е била извикана, с цел да потуши избухналото принуждение в понеделник вечерта в лагера Пурнара. Органите на реда са употребявали сълзотворен газ, откакто са избухнали конфликти сред десетки мигранти - най-вече африкански жители и сирийци.

Вътрешното министерство на Кипър показва, че е разпоредено депортирането на всеки емигрант, за който е открито, че е виновен за експлоадирането на безредиците.

Осем мигранти са били леко ранени при сбиването и са били откарани в болница за оказване на първа помощ, след което са освободени.

Причината за разногласието към момента се обяснява, само че от полицията оповестиха, че обстановката към този момент е овладяна.

Размерът на имуществените вреди към момента не е публично изчислен.

През октомври 2022 година протестите накараха хората да избягат от лагера, ситуиран тъкмо в покрайнините на столицата Никозия.

Кипър е страна на първа линия по средиземноморския мигрантски маршрут, като от дълго време мери един от най-високите проценти на лица, търсещи леговище за първи път в Европейския съюз.

Според формалните данни бежанците съставляват 6% от общо 915 000 души население в следената от държавното управление южна част на острова - рекордна цифра в целия Европейски Съюз.

Кипърското държавно управление неотдавна удвои потенциала от 1000 души на Пурнара поради притока на над 500 сирийски мигранти от Ливан след началото на войната сред Израел и " Хамас " на 7 октомври.

По данни на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците в Кипър има 26 995 бежанци, чиито молби за леговище към момента не са обработени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР