Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем

...
Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем
Коментари Харесай

Украинци изрязаха стена, опитали да откраднат графит на Банкси СНИМКИ

Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем души на възраст сред 27 година и 60 година за кражбата, заяви шефът на полицията за района на столицата Киев Андрий Небитов.

Организатор на групата бил гражданин на Киев, роден през 1990 година Крадците обяснили, че желали да продадат творбата на мистериозния създател, с цел да дарят парите на украинските военни.

Рисунката на жена, облечена в домакински халат, с ролки на косата и противогаз на лицето, е била иззета. Тя не е развалена при опита за кражба. Полицията била извикана от локални поданици, които следили протичащото се. Органите на реда приканват Министерство на културата да реши каква да е ориста на творбата.



" Тези изображения са на първо място знак на нашата битка против врага...Ще създадем всичко по силите си да опазим тези творби на уличното изкуство като знак на нашата победа ", сподели в изказване губернаторът на Киевска област Олексий Кулеба, представен от Дарик. През ноември няколко произведения на мистериозния английски махленски актьор се появиха на разнообразни места в региона на Киев.

Банкси, чиито творби се търгуват за милиони долари на пазара на изкуство, удостовери, че е създател на седем творби в Украйна, измежду които и атакуваното от крадци в Хостомел.
Сред другите му рисунки в Украйна са на гимнастичка върху остатъци от бетон, на възрастен мъж, който взема топла вана.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР