Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем ...

Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем

Откраднаха творба на Бански от стена на жилищна сграда в Украйна

Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем души за кражбата

Творба на уличния актьор Банкси бе изрязана от стената на жилищна постройка в Украйна скоро, откакто бе изрисувана, оповестиха ДПА и Ройтерс.

Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем души на възраст сред 27 година и 60 година за кражбата, заяви шефът на полицията за района на столицата Киев Андрий Небитов.

Организатор на групата бил гражданин на Киев, роден през 1990 година, претекстовете към този момент не са известни, споделиха от полицията.

Рисунката на жена, облечена в домакински халат, с ролки на косата и противогаз на лицето, е била иззета, тя не е потърпевша при опита за кражба. Полицията била извикана от локални поданици, които следили протичащото се. Органите на реда приканват Министерство на културата да реши каква да е ориста на творбата.

" Тези изображения са на първо място знак на нашата битка против врага...Ще създадем всичко по силите си да опазим тези творби на уличното изкуство като знак на нашата победа ", сподели в изказване губернаторът на Киевска област Олексий Кулеба.

През ноември няколко произведения на мистериозния английски махленски актьор се появиха на разнообразни места в региона на Киев. Банкси, чиито творби се търгуват за милиони долари на пазара на изкуство, удостовери, че е създател на седем творби в Украйна, измежду които и атакуваното от крадци в Хостомел.

Сред другите му рисунки в Украйна са на гимнастичка върху остатъци от бетон, на възрастен мъж, който взема топла вана.

Източник: dunavmost.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg