Полицията в Киев и агенти от Службата за сигурност на

...
Полицията в Киев и агенти от Службата за сигурност на
Коментари Харесай

Отново не успяха да задържат Саакашвили

Полицията в Киев и сътрудници от Службата за сигурност на Украйна се пробваха тази заран да задържат лидера на украинската партия „ Движение на новите сили “ Михаил Саакашвили в палатковия лагер край Върховната рада, само че срещнаха отпор от страна на протестиращите и се отхвърлиха. Това заяви столичната полиция, съобщи ТАСС.

Няма арестувани участници в митинга, прецизираха чиновниците на реда. Самият Саакашвили - някогашен президент на Грузия и губернатор на Одеска област, съобщи, че тази заран „ хора с черни униформи нападнали “ лагера в опит да го заловят.

„ Те желаеха да ме измъкнат от палатката, само че объркаха палатките и нападнаха прилежащата, където спяха деятели, грубо пребиха хората ", написа Саакашвили в обществената мрежа Facebook.

Според стачкуващи към 6 часа сутринта незнайни пристигнали в лагера и почнали да бият всички " Неколцина били ранени. Протестиращите упрекват за станалото полицията, а украинското Министерство на вътрешните работи към този момент не разяснява случилото се. Бившият грузински президент беше задържан през вчерашния ден по обвинявания в опит за събаряне на държавната власт в Украйна. След това обаче беше освободен от свои последователи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР