Полицията в Канзас издирва заподозрян, след като бронзова статуя на

...
Полицията в Канзас издирва заподозрян, след като бронзова статуя на
Коментари Харесай

Открадната статуя на Джаки Робинсън е намерена „демонтирана и изгорена“ в Уичита, Канзас

Полицията в Канзас търси обвинен, откакто бронзова скулптура на Джаки Робинсън беше вандализирана и открадната предходната седмица. Демонтираните остатъци от творбата на изкуството бяха открити във вторник сутринта от пожарната работа в Уичита, когато се отзова на дребен пожар в отпадък.

Полицията в Уичита сподели в понеделник, че е разкрила камиона, за който се счита, че е бил употребен при кражбата на творбите на изкуството, само че добави, че детективите и служителите на реда към момента търсят виновните хора.

Статуята в действителен размер, която беше издигната през 2021 година като част от павилиона на Джаки Робинсън в Уичита, е една от единствено четирите скулптури на спортиста в нацията. То е било отрязано от глезените нагоре и сложено в пикап в доста ранните часове на четвъртък сутринта, съгласно полицията.

Кражбата е провокирала отвращение от членовете на общността и Лига 42, организацията с нестопанска цел организация, която е сложила статуята. Полицията към момента не е сигурна за моти...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР