Полицията в канадската столица днес заяви, че около 150 допълнителни

...
Полицията в канадската столица днес заяви, че около 150 допълнителни
Коментари Харесай

В Отава очакват нови протести срещу COVID ваксинацията

Полицията в канадската столица през днешния ден съобщи, че към 150 спомагателни служители на реда ще бъдат ситуирани в регионите на Отава, които са най-засегнати от продължаващия от предишния уикенд митинг против имунизирането срещу COVID-19, заяви Българска телеграфна агенция.

Началникът на полицията Питър Слоули не уточни по кое време ще завърши митингът и полицията чака през уикенда той да се разрасне още веднъж. Камионите от "конвоя на свободата " привлякоха поддръжката на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на опозиционната Консервативна партия в Канада, само че народен представител реакционер се опълчи на партията си и съобщи, че митингът би трябвало да завърши.

"Прекарах седмицата под блокада в Отава ", написа в Туитър консервативният народен представител Пиер Пол-Ю. "Поисках да разчистим улиците и да спрем тази окупация, следена от радикали и анархистки групи''. Слоули призна, че "доверието е потърпевшо ", защото жителите на Отава са гневни от ревящите клаксони, тапите и издевателството, с който са се сблъскали. Много от тях се оплакват, че полицията е направила малко и назовават това окупация.

"Никога не сме виждали такова равнище на митинг, проникнало в жилищните квартали, и в случай че знаехме, че ще проникне в кварталите, щяхме да разположим повече запаси там ", съобщи заместник-шефът на полицията Стив Бел.

"Вслушахме се в мнението на нашата общественост. Те са смутени и уплашени. " През предишния уикенд в канадската столица се стекоха хиляди протестиращи против наложителните ваксини и други ограничавания поради COVID-19, като съзнателно блокираха придвижването към Парламентарния рид. По оценки на полицията в столицата са останали към 250 души, само че Бел съобщи, че чака да дойдат още 300-400 камиона този уикенд, както и над 1000 протестиращи. Той сподели, че се чакат и до 1000 души, които да вземат участие в контрапротести.

Много канадци бяха възмутени, откакто някои протестиращи уринираха върху Националния боен мемориал. Един от тях танцуваше върху Гроба на незнайния войник. Няколко души носеха плакати и флагове със свастики. Някои сравняваха наложителните ваксини с фашизма. Протестиращите обявиха, че няма да си тръгнат, до момента в който не отпаднат всички наложителни ограничения и ограничавания поради ковид. Те също по този начин приканват за премахване на държавното управление на Трюдо, макар че то е отговорно за малко от ограниченията, множеството от които са въведени от провинциалните държавни управления.

Късно през вчерашния ден федералният министър на публичната сигурност Марко Мендичино съобщи, че Кралската канадска конна полиция е одобрила настояването на кмета националните полицейски сили да поддържат градската полиция. Организаторите, измежду които и такива, които изповядват расистки възгледи, бяха събрали милиони за преминаващия през страната "конвой от камиони на свободата " против наложителните ваксини и други ограничавания.

Протести са планувани също в Торонто и Квебек. Някои от стачкуващите стачкуват против влязлото в действие на 15 януари предписание, съгласно което влизащите в Канада водачи на камиони би трябвало да са изцяло ваксинирани против ковид. В Съединени американски щати важи същото предписание за водачите на камиони, влизащи в страната от Канада, тъй че в случай че канадското държавно управление го отстрани, това няма да има никакво значение, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР