Полицията в Италия е арестувала близо до Милано чеченец, който

...
Полицията в Италия е арестувала близо до Милано чеченец, който
Коментари Харесай

Италия арестува чеченец във връзка с терористичния акт във Виена

Полицията в Италия е арестувала покрай Милано чеченец, който е изготвял подправени документи за терористичната група, провела нападението във Виена при започване на месеца, написа вестник „ Кориере каузи Сера “.

Полицията в Милано е съобщила този четвъртък за задържането на 35-годиншия Турко Арсимеков от Чечня, който изработвал и продавал онлайн подправени документи.

Италианските следователи са получили информация за него от Австрия след извършената там антитерористична интервенция.

Арсимеков е обвинен в участие в „ група от чеченски и балкански терористи, настоящи в Австрия “, с която е обвързвано въоръженото нахлуване на Куйтим Фейзулай във Виена.

„ Кориере каузи Сера “ не изключва опцията формация от някогашни бойци на "Ислямска страна ", завърнали се в Европа от Близкия Изток, да е обвързвана и с неотдавнашните набези в Ница и убийството в Париж на учителя по история Самюел Пати.

Според информацията, предоставена на Италия от австрийските специфични служби, Арсимеков е бил един от контактите на „ чеченското ислямистко ядро “. Следи от тази формация се появяват предходната година, когато „ австрийската полиция разбра за подготвяно нахлуване във Виена по време на коледните празници “, отбелязва изданието.

Служителите от отдела по битка с тероризма в Милано са открили, че Арсимеков освен е снабдявал с документи австрийската организация, само че и е получавал непрекъснато финансиране от терористичната група, написа още в материала.

Изданието допуска, че размерът на преводите от по 300-400 евро евентуално разкрива скица за продажба и доставка на оръжие. Във връзка с това задържаният за подправяне на документи е обвинен и в присъединяване в проведена терористична активност.

След задържането на Арсимеков италианските управляващи са потърсили съдействието на съветските служби.

Арсимеков, който е жител на Русия, е бил в Италия на съображение търсене на политическо леговище. Той обжалвал отхвърли да получи такова в имиграционната работа в град Варезе, където е бил задържан.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР