Полицията в Италия арестува Матео Месина Денаро - най-издирваният мафиотски

...
Полицията в Италия арестува Матео Месина Денаро - най-издирваният мафиотски
Коментари Харесай

Арестуваха митичния бос на "Коза Мостра" Матео Месина Денаро, който "сам напълнил гробище"

Полицията в Италия арестува Матео Месина Денаро - най-издирваният мафиотски необут на Ботуша, който се укриваше в продължение на три десетилетия.

Денаро, който беше арестуван в клиника в сицилианската столица Палермо, се счита за необут на сицилийската мафия " Коза Ностра ".

Той беше наказан задочно на пожизнен затвор за присъединяване си в убийствата през 1992 година на прокурорите от антимафията Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Той също по този начин е изправен пред доживотна присъда за присъединяване си в бомбени офанзиви във Флоренция, Рим и Милано, които убиха 10 души през идната година.

" Днес, 16 януари, карабинерите... арестуваха беглеца Матео Месина Денаро в санитарна конструкция в Палермо, където той беше отишъл за лечебно лекуване ", заяви Паскуале Анджелосанто, военачалник на националната полиция на карабинерите, представен от AGI news организация.

Денаро, с прякор " Дяболик ", в миналото беше считан за претендент за необут на босовете на сицилианската мафия след гибелта на Бернардо Провенцано през 2016 година и Салваторе Риина през 2017 година

60-годишният мъж, който един път позорно съобщи: " Напълних гробище, напълно самичък " – наподобява е запазил първокласния си метод на живот известно време, откакто е избягал, с помощта на няколко банкроли.

През август 2021 година италианската социална телевизия Rai разгласява запис от март 1993 година, в който гласът на Денаро е разпознат за първи път по време на развой, в който той е свикан да свидетелства. След няколко седмици босът избяга и от този момент полицията бе по петите му, написа dnes.bg.

Той беше наказан и наказан задочно през 2002 година на пожизнен затвор за това, че персонално е умъртвил или поръчал убийството на десетки хора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР