Полицията в Италия арестува близо до Милано чеченец, който е

...
Полицията в Италия арестува близо до Милано чеченец, който е
Коментари Харесай

Арестуваха чеченец, свързан с терористичния акт във Виена

Полицията в Италия арестува покрай Милано чеченец, който е изготвял подправени документи за терористичната група, провела нападението във Виена при започване на месеца, оповестява БГНЕС, базирайки се на вестник „ Кориере каузи Сера “.
Полицията в Милано е съобщила в четвъртък за задържането на 35-годишния Турко Арсимеков от Чечня, който изработвал и продавал онлайн подправени документи. Италианските следователи са получили информация от Австрия след извършената там антитерористична интервенция.
Арсимеков е обвинен в участие в „ група от чеченски и балкански терористи, настоящи в Австрия “, с която е обвързвано въоръженото нахлуване на Куйтим Фейзулай във Виена. Изданието не изключва опцията формация от някогашни бойци на Ислямска страна, завърнали се в Европа от Близкия Изток, да е обвързвана и с неотдавнашните набези в Ница и убийството в Париж на учителя по история Самюел Пати.
Според информацията, предоставена на Италия от австрийските специфични служби, Арсимеков е бил един от контактите на „ чеченското ислямистко ядро “. Следи от тази формация се появяват предходната година, когато „ австрийската полиция разбра за подготвяно нахлуване във Виена по време на коледните празници “, отбелязва изданието.
Служителите от отдела по битка с тероризма в Милано са открили, че Арсимеков освен е снабдявал с документи австрийската организация, само че и е получавал непрекъснато финансиране от терористичната група, написа още в материала.
Изданието допуска, че размерът на преводите от по 300-400 евро евентуално разкрива скица за продажба и доставка на оръжие. Във връзка с това задържаният за подправяне на документи е обвинен и в присъединяване в проведена терористична активност.
След задържането на Арсимеков италианските управляващи са потърсили съдействието на съветските служби. Арсимеков, който е жител на Русия, е бил в Италия на съображение търсене на политическо леговище. Той обжалвал отхвърли да получи такова в имиграционната работа в град Варезе, където е бил задържан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР