Полицията в Истанбул използва сълзотворен газ, за да разпръсне стотици

...
Полицията в Истанбул използва сълзотворен газ, за да разпръсне стотици
Коментари Харесай

Полицията разпръсна гей парада в Истанбул

Полицията в Истанбул употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стотици хора, събрали се през вчерашния ден за присъединяване в гей церемониал макар възбраната на управляващите, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Демонстрантите развяваха флагове с цветовете на дъгата и скандираха лозунги. Те се пробваха да минат в шествие по централния търговски бул. "Истиклял ", само че бяха спрени от полицията, която беше отделила региона. Организаторите направиха изказване, в което обявиха, че възбраната на управляващите няма да им попречи да преминат в спокойно шествие.

След прочитането на изказването полицията прикани хората да се разотидат, предупреждавайки, че в противоположен случай ще се намеси. Органите на реда използваха сълзотворен газ и палки за разпръсване на стачкуващите, които още веднъж се събираха на други места в региона на площад "Таксим ".

Властите в Истанбул за четвърта поредна година не разрешават гей парада. Те се позоваха на съображения, свързани със сигурността и "чувствителността " на обществеността към тези въпроси. Организаторите на проявата споделиха, че възбраната нарушава правото на независимост на събиранията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР