Полицията в испанската автономна област Каталуния издирва мъж, който може

...
Полицията в испанската автономна област Каталуния издирва мъж, който може
Коментари Харесай

Испанската полиция издирва 30-годишен мароканец, който вероятно готви терористична атака

Полицията в испанската самостоятелна област Каталуния търси мъж, който може да е възнамерявал терористична офанзива в Барселона в празничните дни към Коледа, заяви през днешния ден вестник "Мундо ", представен от ТАСС.
Според вестника става дума за жител на Мароко. Регионалните правоохранителни органи са уведомили част от своите сътрудници, както и градската полиция, за съществуващата опасност. Полицията е наредила да се засилят ограниченията за сигурност в местата, където се събират огромни групи хора, в това число и по известната за туристите улица "Рамбла " и в региона на фамозната катедрала "Саграда Фамилия ". Особено внимание също, съгласно силите на реда, би трябвало да се обръща на едрогабаритни транспортни средства.
Друг испански ежедневник - "Ел Паис ", оповестява и буквите на обвинения - Б.Л., който бил на 30 година и имал брошура за ръководство на рейсове.
Предупреждение по същия мотив изпрати посредством Туитър и Държавният департамент на Съединени американски щати. "Терористите могат да нападат на практика без предизвестие, вземайки на прицел най-много туристически места, транспортни възли и други публични места ", отбелязва външнополитическото ведомство на Съединени американски щати.
В Испания сега е оповестена четвърта степен на терористична заплаха по 5-степенната канара, отбелязва ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР