Полицията в Испания разследва около 50 случая на жени, които

...
Полицията в Испания разследва около 50 случая на жени, които
Коментари Харесай

МИСТЕРИЯ! Кой боде със спринцовки момичета в нощни клубове?

Полицията в Испания проверява към 50 случая на дами, които са били убодени с медицински спринцовки в нощни клубове или по време на празненства - наклонност, която неотдавна притегли вниманието на управляващите и в други европейски страни, заяви Асошиейтед прес.

Досега испанската полиция не е удостоверила случаи на полово принуждение или обир, свързани с мистериозните убождания.

Полицията заяви, че 23 от неотдавна записаните набези със спринцовки са били в североизточната испанска самостоятелна област Каталуния, която граничи с Франция.

Вълна от убождания със спринцовки по време на музикални събития объркаха управляващите във Франция, Англия, Белгия и Нидерландия.

Полицията във Франция е записала над 400 сходни случая през последните месеци и съобщи, че претекстът зад убожданията е неразбираем. В доста от случаите не е ясно дали жертвите са били инжектирани с някакво вещество.

Досега испанската полиция е разкрила следи от опиати в една от жертвите на нападенията - 13-годишно момиче от северния град Хихон, в чийто организъм е било намерено съществуването на екстази. Местните медии оповестяват, че момичето бързо е било откарано в болница от своите родители, които били покрай нея, който усетила убождането.

В изявление за националната социална испанска телевизия ТВЕ, министърката на правораздаването Пилар Льоп прикани всички, които считат, че са били убодени със спринцовка без тяхно единодушие, да се извърнат към полицията, защото убождането със спринцовка " е сериозен акт на принуждение против дами ".

Испанските здравни управляващи обявиха, че актуализират своите протоколи, с цел да подобрят способността за откриването на субстанции, които евентуално са били инжектирани на жертвите. Протоколите за токсикологични проучвания изискват проби на кръв или урина в границите на 12 часа след хипотетичното нахлуване, съобщи Льоп. В оповестените насоките се предлага на потърпевшите неотложно да се обадят на службите за незабавна помощ и да отидат колкото се може по-скоро в здравен център.

В Югозападна Франция по време на фестивала в град Байон, на който предходната седмица участваха към 1.2 милиона души, бяха регистрирани поредност от набези със спринцовки. Заместник-прокурорът на Байон Каролин Паризел съобщи, че 124 души са били подложени на медицински прегледи, откакто са съобщили за евентуалните набези. Сред тях е имало както дами, по този начин и мъже. Единадесет от потърпевшите са подали тъжби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР