Полицията в иранския град Абадан използва сълзотворен газ и стреля

...
Полицията в иранския град Абадан използва сълзотворен газ и стреля
Коментари Харесай

Полиция разпръсна хора, събрали се при рухнала сграда в Иран

Полицията в иранския град Абадан употребява сълзотворен газ и стреля във въздуха, с цел да разпръсне хора, събрали се на мястото, където тази седмица се срути постройка, причинявайки гибелта на 28 индивида, заяви организация Фарс, представена от Българска телеграфна агенция.

Хората желали да влязат на обекта и  снощи събирането прераснало в безредици. След това полицията разпръснала протестиращите от региона. Съобщено беше, че в други градове е имало мирни събирания, на които хората са изразили своята тъга от случилото се в Абадан.

Строящата се 10-етажна постройка рухна в понеделник. Днес избавителни екипи извадиха отдолу под отломките телата на още двама починали, с които броят на жертвите стана 28. Според управляващите са избавени 37 индивида, от които трима към момента са в болница. Не е ясно какъв брой още хора са затрупани под руините.

По случая се води следствие, при което до момента са задържани 13 души, в това число кметът на Абадан.

Представители на локалните управляващи споделиха, че сриването е породено от немарливост. По думите им е имало „ неуважение на техническите стандарти “ и „ надстрояване “. Било е позволено постройката да бъде от шест етажа, само че при строителството са били добавени още четири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР