Полицията в Индия освободи гълъб, който е задържан в продължение

...
Полицията в Индия освободи гълъб, който е задържан в продължение
Коментари Харесай

Куриоз: Полицията в Индия освободи гълъб, заподозрян в шпионаж в полза на Китай

Полицията в Индия освободи гълъб, който е арестуван в продължение на осем месеца по съмнение, че шпионира в интерес на Китай, заяви Sky News.

Полицията подозира, че гълъбът, който е хванат покрай пристанището в Мумбай през май предходната година, е забъркан в шпионаж, защото има два пръстена на краката си с надписи, които " наподобяват китайски ".

Полицията е освободила гълъба тази седмица и го е пуснала назад в дивата природа, оповестяват индийските медии.

Гълъбът прекара осем месеца в плен в болница за животни в Мумбай, преди да се откри, че птицата е дохвърчала за Индия от Тайван.

Гълъбите са били употребявани за шпиониране през цялата история, а английските сили през Първата и Втората международна война са употребявали тези птици за преместване на известия.

Полицията в Индия е задържала гълъби и преди.

През 2020 година в Кашмир е уловен гълъб на пакистански риболовец, като следствието сподели, че птицата не е била предопределена за шпионаж, а просто е прелетяла през границата сред двете страни.

 През 2016 година индийската полиция задържа различен гълъб, откакто се твърди, че е открит с записка, заплашваща индийския министър председател Нарендра Моди.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР