Полицията в Хонконг съобщи, че е прибягнала до сълзотворен газ

...
Полицията в Хонконг съобщи, че е прибягнала до сълзотворен газ
Коментари Харесай

Полицията на Хонконг разгони протестиращи със сълзотворен газ

Полицията в Хонконг заяви, че е прибягнала до сълзотворен газ за разгонването на протестиращите, обкръжили полицейски сектор в региона Чимсачей.


Около 20:00 часа локално време полицията разгласи предизвестие към протестиращите да прекратят противоправните дейности и да си разотидат. Около 21:20 над 100 служители на реда започнаха прочистването на части от регионите Монгкок и Чимсачей. Газ бе употребен към 21:30 часа на улица край полицейски сектор.

" Голяма група радикални стачкуващи продължи да се събира край сектора в региона Чимсачей, като извърши палежи в разнообразни места в непосредствена непосредственост до сектора. Те нанесоха вреди на няколко автомобила, паркирали на територията на сектора, хвърляха тухли и други предмети против постройката ”, споделя се в известието на локалната полиция.

Отбелязва се също, че „ при тази обстановка полицейските чиновници прибягнаха към потреблението на сълзотворен газ за разпръскването на протестиращите ”. ”

В събота десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците на града в регионите Монгкок и Чимсачей, блокирайки пътища и транспортното придвижване, в това число една от най-важните транспортни артерии – тунелът Крос Хърбър. Те сложиха на платното пътни конуси, железни и пластмасови заграждения.

Масовите митинги в самостоятелния район Хонконг започнаха през юни поради желанието на управата да одобри ремонти към закона, които разрешава изгонването на обвинени лица в континентален Китай. Поводът бе чисто престъпно закононарушение - ликвидиране от ревнивост. Опозицията обаче заподозря, че по този начин в Китай ще бъдат екстрадирани критици на режима в Пекин. Заради всеобщите митингите управляващите се отхвърлиха от законопроекта, само че съперниците им подозират, че това е прахуляк в очите и не престават митингите.
 В Хонконг отдръпнаха законопроекта за екстрадиция В Хонконг отдръпнаха законопроекта за екстрадиция
В Хонконг беше разгласен краят на законопроекта за екстрадицията, който разпали най-голямата политическа рецесия от десетилетия.
   Демонстранти окупираха Международното летище в Хонконг Демонстранти окупираха Международното летище в Хонконг
Стотици протестиращи в Хонконг, в това число летателен личен състав, окупираха залата за идващи пасажери на интернационалното летище в мегаполиса. Причинат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР