Полицията в Хаити съобщи, че най-малко 10 предполагаеми членове на

...
Полицията в Хаити съобщи, че най-малко 10 предполагаеми членове на
Коментари Харесай

Жители на Хаити линчуваха предполагаеми членове на банди, изгориха телата им

Полицията в Хаити заяви, че минимум 10 хипотетични членове на банди са били линчувани, а телата им след това са били изгорени от поданици на столицата Порт о Пренс, съобщи Ройтерс.

Говорителят на локалната полиция Гари Дерозие сподели, че група въоръжени бандити се е движила с кола по улиците на столицата и полицията се е пробвала да ги арестува.

Говорителят добави, че измежду убитите бандити е известният гангстерски необут Карло Птиом. Той е по-известен с прякора си " Ти Макак " и е управлявал тайфа със същото име.

Линчът на бандитите идва след дни на борба сред членове на банди и полицията.

Кадри на Ройтерс и видеа в обществените мрежи демонстрират няколко тела, проснати на пътя и затрупани от горящи гуми и други предмети. Около тях са се събрали хора, които крещят ядосано. Един от присъстващите постанова безжизнените тела с тъп предмет.

Бандите в Хайти се развихриха след убийството през 2021 година на президента Жовенел Моиз, а локалните поданици страдат от набезите им, откакто в доста региони от столицата и огромна част от провинцията се възцари безвластие, показва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР