Полицията в германския град Дуисбург е провела мащабна акция на

...
Полицията в германския град Дуисбург е провела мащабна акция на
Коментари Харесай

Немската полиция разследва български и румънски цигани за измами с помощи

Полицията в немския град Дуисбург е провела огромна акция на органите на реда в жилищни здания, в които живеят най-вече български и румънски жители, осведоми Нова телевизия.

Повод за акцията са съмнения за осъществени многочислени измами за приемане на обществени помощи. Тя е почнала рано тази заран. Проверени са шест жилищни здания, в които са регистрирани 435 източноевропейци, получаващи обществени помощи в Германия.

Полицията е проверявала и за настанени в постройките незаконни мигранти. Задържани са четирима души, измежду които няма българи, по данни на полицията в Дуисбург, предоставени на медията.

86 души са открити на адрес, на който не са регистрирани, а други 27 са отписани служебно, тъй като към този момент не живеят на посоченото място. Резултатите са изпратени към способените институции, които би трябвало да преценяват в кои от случаите обществените услуги да бъдат спрени.

По думите на полицейски чиновник в региона на извършената акция живеят основно роми от България и Румъния, само че също и украинци и други източноевропейци.

Предстои събраните данни да бъдат оценени, а следствието за обвързваните със обществени помощи измами продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР