Полицията в Германия арестува двама мъже по подозрение, че са

...
Полицията в Германия арестува двама мъже по подозрение, че са
Коментари Харесай

Арест за двама изнудвачи, тормозили семейството на Шумахер за милиони

Полицията в Германия арестува двама мъже по съмнение, че са изнудвали фамилията на именития водач от Формула 1 Михаел Шумахер. Те са били арестувани в град Вупертал в западната част на Германия, покрай Дюселдорф.

Медиите в страната пишат, че за момента има малко информация за случая, като единствено загатват, че става дума за милиони евро.

Това обаче надалеч не е първи случай на изнудване.

Германският ефирен канал RTL получи предложение да закупи против 1 милион евро болнична фотография със седемкратния международен първенец във Формула 1 Михаел Шумахер от 2013 година, направена малко след претърпения ски случай. Тогава продавачът на скъпия кадър е останал неизвестен, само че е обяснил, че фотото е направено от непосредствена непосредственост.

През 2017 година пък мъж заплаши децата на водача и изиска 900 000 евро. Тогава полицията съумя да задържи 25-годишния изнудвач, откакто той даде на фамилията имейл и сметка, по която да преведат парите.

От 2013 година насам 7-кратният първенец на Формула 1 е в положение на будна кома, откакто пострада по време на ски почивка. Информациите за здравословното му положение са нищожни, като фамилията му избира да не дава изказвания, макар големия интерес

Наскоро беше продадена сбирка от часовници на водача за 4,5 млн. евро. С парите би трябвало да се подкрепи лекуването му, което възлиза на 7 милиона евро на година.

Според медиите в Германия пък съществуването на изнудвачи значи, че някъде въпреки всичко нерегламентирани фотоси на Шумахер, като притежателите им пробват да ги изтъргуват на оптимално добра цена. Засега това не се случва и фамилията на Шумахер всякога сезира полицията, само че опитите не престават.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР