Полицията в Денвър съобщи, че осигурява допълнителни патрули около домовете

...
Полицията в Денвър съобщи, че осигурява допълнителни патрули около домовете
Коментари Харесай

ФБР разследва заплахи срещу съдии, гласували срещу Тръмп

Полицията в Денвър заяви, че обезпечава спомагателни патрули към домовете на съдиите в града. От офиса на ФБР в Денвър оповестиха, че оказват подпомагане на локалната полиция, съобщи Би Би Си.


Миналата седмица Върховният съд на Колорадо постанови, че господин Тръмп не може да се кандидатира според уговорка от Конституцията на Съединени американски щати, която не разрешава на претенденти, които вземат участие във въстание.

Тръмп и акцията му разкритикуваха решението, като го нарекоха " надълбоко неправилно ", а предизборният му щаб даде обещание да апелира пред Върховния съд на Съединени американски щати.

Решението се основава на раздел 3 от 14-ата корекция на Конституцията, която е призната след Гражданската война в Съединени американски щати, с цел да попречи на сепаратистите от Конфедерацията да се върнат на власт в обединената страна.

Разпоредбата гласи, че всяко длъжностно лице, което е " взело участие във въстание или протест ", се лишава от правото да заема федерална служба.

Мнозинството в съда в Колорадо постанови, че дейностите на господин Тръмп по време на протеста в Капитолия на 6 януари 2021 година са равносилни на въстание.

След като новината за решението излезе нескрито, в интернет бяха оповестени голям брой закани против съдиите, съгласно Advance Democracy, непартийна изследователска група, която следи про-Тръмп мрежите.

Някои от постовете са включвали персонални данни, като адресите и телефонните номера на съдиите, твърди групата.

Заплахите за обесване и разстрел на съдиите са били оповестени в X, прочут преди като Twitter, както и в услугата за известия Telegram, притежаваната от Тръмп обществена мрежа Truth и няколко други крайнодесни уеб страницата. Някои от тях бяха свалени, до момента в който други към момента бяха онлайн във вторник.

Сред апелите за мирни митинги и политически дейности имаше и експлицитни апели за принуждение.

Един консуматор написа: " Ако живеете в Колорадо, направете това, което бащите създатели ВЪПРЕКИ това биха желали. Вземете си пушките и въжетата ".

В изказване полицията в Денвър съобщи, че ще " проверява задълбочено всички известия за закани или тормоз ", само че отхвърли да даде повече детайлности, базирайки се на загрижеността за неприкосновеността на персоналния живот и продължаващите следствия.

Даниел Джей Джоунс, президент на организацията " Адванс народна власт ", предизвести, че е следил " език на принуждение и закани против съдиите от Колорадо и други лица, които се възприемат като стоящи зад решението на Върховния съд на Колорадо ".

" Нормализирането на този тип насилствена изразителност е причина за забележителна угриженост и е подходящо правоприлагащите органи да реагират със защитни дейности ", добави той.

Наред със заканите и предизвестията за принуждение и " революция " се появиха и недоказани изказвания, че крайната изразителност е " капан " или " подправен байрак ", целящ да подтикне спазващите закона поддръжници на Тръмп към осъществяване на принуждение.

Един консуматор написа: " Знам, че всичко това е капан ", само че съобщи, че въпреки всичко ще " ликува ", в случай че съдиите станат жертви на съзнателно принуждение.

Делото в Колорадо беше заведено от демократична наблюдателна група и общ брой от анти-Тръмп настроени републикански и самостоятелни гласоподаватели.

Доналд Тръмп има период до 4 януари да апелира решението от Колорадо, а правни специалисти настояват, че то мъчно ще издържи инспекцията на консервативно настроения Върховен съд на Съединени американски щати.

Републиканските кандидати на Тръмп се сплотиха към него по този въпрос, а демократите се притесняват, че правосъдното решение ще подхрани още повече настояването на някогашния президент, че е незаслужено преследван от правосъдната система.

Самият Тръмп разгласява десетки пъти в обществената мрежа " Истина " през празничния уикенд, критикувайки решението за Колорадо и многото други правосъдни каузи против него./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР