На ветеран с увреждания е отказан достъп до банята, за смях от полицията в Далас, след като се е намокрил

...
Полицията в Далас разглежда жалба, подадена от мъж, след като
Коментари Харесай

Полицията в Далас разглежда жалба, подадена от мъж, след като той каза, че му е отказан достъп до тоалетната от двама полицаи извън службата, работещи по сигурността в Deep Ellum, Медийният партньор на Star-Telegram WFAA съобщи.

Мъжът каза в жалбата, че е останал с увреждане, което изисква от него спешен достъп до тоалетните, след като е бил ранен и е претърпял операция на долната част на тялото си, докато е служил в Афганистан, Кувейт и Ирак като сержант от армията, съобщи WFAA. След като служителите извън дежурството му отказаха достъп до тоалетната в Serious Pizza в Deep Ellum на 10 юни, мъжът се обади на 911 за помощ, но уринира върху себе си, преди да пристигнат още служители, според жалбата.

Когато двама дежурни офицери пристигнаха, след като мъжът вече беше напуснал, носейки телесните си камери, те се шегуваха за него, според WFAA. Видео от записа на телесната камера, излъчен за Съвета за надзор на обществената полиция на 8 август, показва как двамата дежурни полицаи пристигат и започват да се подиграват на мъжа.

„Някой се обади и каза, че просто се е вбесил заради вас двамата“, каза един от полицаите във видеото, част от което беше публикувано от WFAA.

Втори дежурен полицай отговори със смях, казвайки: „Току-що накарахте едно момче да се изпикае?“

След това видеото показва смеещи се полицаи, един от тях се удря по коляното и пита, привидно развеселен , ако мъжът наистина се е обадил на 911 за инцидента.

Вторият дежурен полицай предаде някои подробности от обаждането.

„Той каза, че няма да му позволите да използва тоалетната , а след това той се обади и каза, че всичко е наред, вече не трябва да използва тоалетната, защото се изцапа“, каза им тя. че се е опитал да използва тоалетната в Serious Pizza в Deep Ellum около 2 часа сутринта, но му е било забранено от полицаите, които не са на работа.

„Полицейското управление в Далас ме провали“, каза Лейн пред комисията, според WFAA. „Те отказаха да ми помогнат, като не ми дадоха любезността да проверят личната ми карта или медицински документи. ... Трябваше да изтърпя изтичане на урина и черва, докато бях в ресторанта. Като пенсиониран сержант имах по-големи очаквания за града. Моля, чуйте ме, когато искам ресто, така че никой с увреждане да не трябва да изтърпява това, което изтърпях аз.“

Законът на съюзниците в Тексас изисква хората с определени медицински състояния да имат достъп до тоалетни, дори ако са не са публични, ако могат да докажат, че имат съответно медицинско увреждане. WFAA съобщи, че Лейн е казал, че не му е била дадена възможност да предостави документация за увреждането си.

След като изслуша жалбата на заседанието на комитета за надзор, членът на борда Джонатан Мейпълс каза: „Това абсолютно преобърна стомаха ми,“ съобщава Dallas Morning News. „Абсолютно ужасяващо е да се отнасяме по този начин към един от нашите ветерани.“

Бордът гласува да проведе независимо разследване, съобщи Morning News.

Serious Pizza затвори в 3 сутринта на деня за инцидента, според работното му онлайн време, а Лейн пристигна около 2 часа сутринта. Ресторантът каза на WFAA в изявление, че е „разочарован от поведението на служителите, участващи в този инцидент, степента, в която не сме били наясно с до публикуването на записа от бодикамерата (сряда).“

Serious Pizza поиска офицерите извън дежурството, които бяха наети да работят по охраната на ресторанта тази вечер, да не бъдат назначени отново в ресторанта.

„Действията им не бяха представителни за начина, по който се отнасяме към нашите гости и широката общественост“, каза Serious Pizza в изявлението, предоставено на WFAA. „Като се има предвид, че на нито един от нашите служители не беше представена каквато и да е документация, показваща, че г-н Лейн е бил инвалид, ние сме обезсърчени, че нямахме възможност да разрешим ситуацията в реално време.“

Serious Pizza затваря баните си за обществеността, докато служителите са в процес на затваряне на ресторанта, за да защитят служителите си, каза WFAA. Ръководството на ресторанта сега търси начини, по които политиката за тоалетните може да бъде преразгледана, за да се предотврати подобен инцидент.

Говорителят на полицията в Далас Кристин Лоуман каза на WFAA, че отделът разглежда жалбата и че отделът за вътрешни работи ще проведе административно разследване.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР