Полицията в Бургаско два пъти залови един и същи мъж

...
Полицията в Бургаско два пъти залови един и същи мъж
Коментари Харесай

Рецидивист на пътя: Само за денонощие е хванат два пъти с дрога зад волана

Полицията в Бургаско два пъти залови един и същи мъж в границите на денонощие да кара по въздействието на три типа опиати. И защото при първия му арест, автомобилът е иззет, нарушителят се е качил в друга кола, само че преди този момент още веднъж използвал опиати.

Шофьорът е спрян за инспекция в село Руен в понеделник. Полицаите му създали тест за опиати, който се оказал позитивен за приложимост на канабис, метамфетамин и амфетамин. Задържан е за 24 часа. А автомобилът е конфискуван.

Няколко часа откакто е пуснат от ареста, 22-годишният Мехмед е хванат в село Ябълчево още веднъж зад кормилото под въздействието на опиати.

Автомобилът е бил друг. Но тестът за опиати още веднъж позитивна. Този път единствено за канабис. Според полицията обаче, опиатът е признат отначало.

" Има разлика сред първия и втория случай с тестът. Но са минали 32 часа – от 10:30 ч. на 27-ми до 17:00 ч. на 28-ми. За мен интервала е много ", сподели Ахмед Али, шеф на РУП-Руен.

Този път мъжът не е освободен, защото прокуратурата към този момент му е повдигнала обвиняване.

" Престъплението е осъществено в изискванията на повторност, откакто през 2022 година е приет за отговорен в осъществяване на същото закононарушение, като тогава съдът му е наложил наказване отнемане от независимост за период от 3 месеца, чието осъществяване е отсрочено за период от 3 година ", сподели Зорница Щърбева, представител на Районна прокуратура – Бургас.

Сега водачът може да получи ефикасна присъда до 5 година След измененията в закона за пияни и дрогирани водачи, младежът ще би трябвало да заплати цената на двата автомобила, защото те не са негова благосъстоятелност. До момента над 180 транспортни средства са конфискувани от сходни извършители в Бургаско, а Агенцията по приходите към този момент е оповестила първите две от тях на търг за продажба. За останалите се чака правосъдно решение.

Репортаж: Давид Сукнаров, Мила Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР