Полицията в Бургас започна превантивна кампания, както и широкомащабни полицейски

...
Полицията в Бургас започна превантивна кампания, както и широкомащабни полицейски
Коментари Харесай

Тайни клиенти ще проверяват дали в магазините в Бургас продават цигари на деца

Полицията в Бургас стартира превантивна акция, както и широкомащабни полицейски дейности за ограничение на тютюнопушенето измежду възпитаници.

Действията на чиновниците на реда са свързани с дейни инспекции на търговски обекти за продажбата на тютюн и тютюневи произведения на подрастващи до 18 години, както и с осведомителна акция измежду родителите и педагогическите колективи.

Искането за подпомагане от органите на реда е било взето в средата на септември месец на работна среща сред представители на учебните настоятелства и публични препоръки на образователни заведения в бургаска област поради всеобщата процедура възпитаници да пушат в региона на образователните заведения.

„ Много огромен е процентът на по този начин наречените латентни пушачи. Искат да наподобяват по-големи в комбиниране с нежната детска душeвност, която не желае да бъде в тази роля пред личните им родители. В хода на инспекциите ще имаме секрети клиенти, които да пазарят от търговски обекти ”, изясни в ефира на „ Здравей, България ” Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Проверките ще продължат през цялата образователна година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР