Полицията в Бургас ще глобява родители на непълнолетни ученици, които

...
Полицията в Бургас ще глобява родители на непълнолетни ученици, които
Коментари Харесай

Полицията в Бургас ще глобява родители на деца, които пушат и пият в училище

Полицията в Бургас ще глобява родители на малолетни възпитаници, които пушат цигари , пият алкохол или използват други неразрешени субстанции на територията на учебните заведения. 

Това стана ясно по време на работна среща , извършена през днешния ден в Община Бургас. Нейна тематика бе сигурността на децата в учебно заведение, а в нея взеха присъединяване кметът Димитър Николов , зам.-кметът по обучение Йорданка Ананиева , шефът на ОДМВР-Бургас Емил Павлов , шефове на учебни заведения, представители на учебните настоятелства и родители.

Работна среща. Снимка: Искра.бг

Като точка първа в дневния ред бе заложена тематиката с запазване на здравето и живота на учениците , криво-ляво ефикасни ограничения и решения и усилване на публичния ред по отношение на лицата до 18 години и налагане на наказания по отношение на във връзка с тютюнопушенето.

Димитър Николов и Йорданка Ананиева. Снимка: Искра.бг

Директорът на ОДМВР-Бургас Емил Павлов съобщи, че предстоят засилени инспекции в дворовете и регионите към учебните заведения, където обичайно има скупчване на огромен брой възпитаници в огромните междучасия и първоначално и края на образователния ден.

Старши комисар Емил Павлов. Снимка: Искра.бг

„ Ще се следи за възпитаници, които пият алкохол, пушат цигари, използват балони с божествен газ или други неразрешени субстанции. При определяне на извършители полицията ще се свързва с техните родители, като в началото на тях ще бъдат изготвяни предупредителни протоколи, с цел да схванат, че нашите планове са съществени, а не кампанийни. Впоследствие при повторни нарушавания ще бъдат налагани наказания, които по никакъв начин не са дребни – в размер сред 300 и 500 лв. “.

Проверки ще се вършат и в комерсиалните обекти за това дали продават алкохол и тютюневи произведения на лица под 18 години. Според Емил Павлов до момента тези инспекции са се правили прекомерно официално и на процедура не се е стигало до наказания , макар че за всички е ясно, че тези магазини нарушават разпоредбите.

Той се ангажира да показа резултатите от тези инспекции на идната работна среща, която ще се организира в Бургас. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР