Полицията в Будапеща „арестува“ млад пингвин, избягал от зоологическа градина

...
Полицията в Будапеща „арестува“ млад пингвин, избягал от зоологическа градина
Коментари Харесай

Пингвин избяга от зоопарка в Будапеща, полицията го арестува

Полицията в Будапеща „ арестува “ млад пингвин, избягал от зоологическа градина в центъра на унгарската столица, заяви " Евронюз ". Полицаите били на работа в столицата през нощта, когато забелязали животното да се " шляе " по пътя.

От полицията оповестиха, че " бдителни хора " са им помогнали да върнат изгубения пингвин. " Тъй като до Антарктида щеше да е дълъг път, ние хванахме птицата, увихме я в одеяло и я предадохме на зоопарка в Будапеща ", се споделя в изказване на полицията.



Пингвинът е бил открит на Dózsa György út, огромна улица в центъра на Будапеща, покрай огромен публичен парк, в който се намира градската зоологическа градина. Зоопаркът в унгарската столица съобщи, че въпросното животно, наречено Санийка, е било единствено на шест месеца.

" За някои може да е вест, само че пингвините стават толкоз любопитни на 4-6-месечна възраст, че се пробват да изследват заобикалящата ги среда колкото се може повече ", показват от зоологическата градина във Фейсбук.

" По някакъв метод Санийка се е измъкнала от външното си заграждение и се е скитала из града. За да сме сигурни, че това няма да се случи повече, инсталирахме камери в заграждението на пингвините и следим от близко отряда пингвини “, допълват от зоопарка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР