Полицията в Будапеща арестува“ млад пингвин, избягал от зоологическа градина

...
Полицията в Будапеща арестува“ млад пингвин, избягал от зоологическа градина
Коментари Харесай

Полицията арестува, избягал от зоопарка в Будапеща пингвин


Полицията в Будапеща „ арестува “ млад пингвин, избягал от зоологическа градина в центъра на унгарската столица, заяви " Евронюз ", представени от Нова телевизия.

Полицаите били на работа в столицата през нощта, когато забелязали животното да се " шляе " по пътя.

От полицията оповестиха, че " бдителни хора " са им помогнали да върнат изгубения пингвин. " Тъй като до Антарктида щеше да е дълъг път, ние хванахме птицата, увихме я в одеяло и я предадохме на зоопарка в Будапеща ", се споделя в изказване на полицията.

Meanwhile in: police rescued a penguin in downtown Budapest. They even closed a major road to secure the operation. The animal called Sanyika fled from the zoo. Pic: police handout.
— Sándor Zsíros (@EuroSandor)
Пингвинът е бил открит на Dózsa György út, огромна улица в центъра на Будапеща, покрай огромен публичен парк, в който се намира градската зоологическа градина. Зоопаркът в унгарската столица заяви, че въпросното животно, наречено Санийка, е било единствено на шест месеца.

" За някои може да е вест, само че пингвините стават толкоз любопитни на 4-6-месечна възраст, че се пробват да изследват заобикалящата ги среда колкото се може повече ", показват от зоологическата градина във Фейсбук.

Due to popular demand: here`s Sanyika, the penguin who escaped Budapest Zoo this morning. Despite the misleading image, he was very peaceful and totally media-ready. Apparently he was very curious and cooperative when the police caught him.
— Ivan L Nagy (@ivanlnagy)
" По някакъв метод Санийка се е измъкнала от външното си заграждение и се е скитала из града. За да сме сигурни, че това няма да се случи повече, инсталирахме камери в заграждението на пингвините и следим от близко отряда пингвини “, допълват от зоопарка.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР