Полицията в Брюксел разтури сбирка на десния елит на Европа,

...
Полицията в Брюксел разтури сбирка на десния елит на Европа,
Коментари Харесай

Полицията в Брюксел разтури сбирка с Орбан и Фараж

Полицията в Брюксел разтури колекция на десния хайлайф на Европа, заяви „ Политико “.

Участниците в Конференцията за националния консерватизъм се готвели да приветстват унгарския министър председател Виктор Орбан и английския политик Найджъл Фараж, изиграл основна роля за „ Брекзит “. Пристигналите пазители на реда обаче уведомили уредниците, че мероприятието се приключва.

Решението е взето от управляващите в Брюксел заради заплахата от вълнения. Репортер от „ Политико “ дочул споделил полицейски чиновник да оповестява това на уредниците.

Полицаите пристигнали малко преди Найджъл Фараж да се качи на трибуната и да произнесе тирада. Тя била планувана за 11 часа брюкселско време (12 часа българско).

Центърът „ Кларидж “ бил третото място, където европейската десница поискала да се събере. Първоначално било планувано конференцията да се състои в зала „ Консер нобл “. Оттам обаче отказали под натиска на кмета социалист на Брюксел Филип Клоз. След това уредниците се спрели на хотел „ Софител “. Там обаче се намесил кметът либерал на община Етербек.

Преди идването на полицията в Центъра „ Кларидж “ Емир Кир - кметът на община Сен Жос загар Нооде, съобщил по електронната поща за „ Политпико “, че ще направи всичко допустимо.

Според управляващите имало заплаха да избухнат митинги против сбирката и това да докара до конфликти.

Конференцията е проведена от Фондацията „ Едмънд Бърк “, която е десен мозъчен концерн.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР