Полицията в Брюксел арестува около 100 души при сблъсъци, избухнали

...
Полицията в Брюксел арестува около 100 души при сблъсъци, избухнали
Коментари Харесай

Близо 100 арестувани в Брюксел след загубата на Мароко на Световната купа по футбол


Полицията в Брюксел арестува към 100 души при конфликти, избухнали откакто Мароко завърши присъединяване си на Световното състезание по футбол, надвит от тима на Франция с 2:0 на вчерашния полуфинал, съобщи ДПА.

Задържаните футболни почитатели са упрекнати в нарушение на публичния ред, нанасяне на вреди на два полицейски автомобила и владеене на неразрешени фойерверки, заяви тази заран организация Белга, базирайки се на полицията.

Преди мача част от пътните артерии в центъра на белгийската столица са били отцепени. Снимки от нощес демонстрираха купчини горящи боклуци, както и доста наличие по улиците на града на полиция в снаряжение за битка с безредиците.

На публикувани от Белга фотоси се виждат също поданици, които нощес са почнали да разчистват улиците.

Мароко стана първият африкански тим, стигнал до финалната четворка на Световното състезание по футбол, откакто в профил Испания и Португалия надлежно на шестнадесетина- и на четвъртфиналите. Мароканците победиха и Белгия в груповата фаза.

Белга заяви за няколко задържани при стълкновения и в град Антверпен, северно от столицата, написа Българска телеграфна агенция.

BREAKING:

Moroccan fans are now also rioting in Brussels, Belgium.
— Visegrád 24 (@visegrad24)
Френският президент съобщи, че е " безгранично горделив ", че Франция е стигнала до финала на Световната купа. Президентът дойде в Катар, с цел да гледа мача на националния тим против Мароко на полуфинала през вчерашния ден, в който Франция победи с два на нула, съобщи Асошиейтед прес.

По време на срещата на стадион " Ал Байт " Макрон седеше до президента на ФИФА Джани Инфантино. Той стана на крайници да приветства сънародниците си след успеха, която изпраща Франция на финала с Аржентина в неделя.

" Чувствам се доста горделив с моята страна. Много съм благополучен ", сподели Макрон пред кореспонденти след мача. " Искам французите да се радват на това просто благополучие ".

Френският президент водач отдаде дължимото на " страхотния " тим на Мароко - първият полуфиналист от Африка в историята. " Мароканците играха доста добре. Искам да кажа на мароканците, че имат страховит тим... Искам да им кажа, че ние сме другари ", съобщи той.

Мароко е ръководено от Франция от 1912 до 1956 година Вчерашният мач имаше политически и прочувствен резонанс и за двете страни. Той сподели, че връзки, в които Франция към момента има доста икономическо, политическо и културно въздействие, към момента са комплицирани, отбелязва АП.

Макрон сподели, че ще се върне в Катар в неделя, с цел да участва на финала на стадиона в Лусаил. Той означи шеговито, че е " прекомерно религиозен " да прави прогнози, само че преди мача с Мароко побърза да каже, че " Франция ще победи ".

След идването си в Катар Макрон посети и пазар в столицата Доха. Той се разноски измежду множеството на сук ( " пазар " на арабски език - бел. ред.) Уакиф, носейки шал с цветовете на катарското знаме, след което се качи в автомобил при засилена защита, с цел да измине 50-те километра до Ал Хор за мача.

За да участва на мача, Макрон пропусна срещата на върха на водачите на Европейския съюз и Югоизточна Азия в Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР