Полицията в британското графство Съсекс съобщи, че продължава разследването на

...
Полицията в британското графство Съсекс съобщи, че продължава разследването на
Коментари Харесай

Продължава разследването на дроновете на летище „Гетуик“

Полицията в английското графство Съсекс заяви, че продължава следствието на дроновете, появили наоколо до лондонското летище Гетуик, макар изказване на почитан следовател, че в последна сметка може и изобщо да не е имало безпилотни устройства, летящи над аерогарата, съобщи Асошиейтед прес.

Кризата с дроновете докара предходната седмица до поредност от затваряния на второто по натовареност английско летище в интервал от три дни, което блокира хиляди пасажери в разгара на коледния сезон.

Днес Гетуик работи обикновено, само че военна техника остава на място, с цел да възпре и наблюдава нова поява на безпилотни апарати. В известие в Twitter късно нощес полицията разгласи, че са били засечени 67 появи на дронове, регистрирани от локални хора, пасажери, служители на реда, чиновници на летището, което е на към 45 км южно от Лондон.

Полицията заяви, че открит развален дрон и организира разпити къща по къща, като снема свидетелски показания. Това конкретизиране беше сметнато за належащо, откакто основният полицейски следовател в Съсекс Джейсън Тингли провокира неприятна изненада и необятни рецензии в английската преса, когато сподели, че съществува „вероятност“, изобщо да не е имало дронове в региона.

Тингли имаше поради обстоятелството, че дроновете, за които беше обявено, не са били засечени от електронни проследяващи устройства, които биха обезпечили без значение удостоверение, а единствено от очевидци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР