Полицията в Благоевград арестува вчера трима крадци-рецидивисти, разплакали семейство-пенсионери от

...
Полицията в Благоевград арестува вчера трима крадци-рецидивисти, разплакали семейство-пенсионери от
Коментари Харесай

Арестуваха банда рецидивисти, ограбили семейство пенсионери в благоевградския кв. Грамада! /Снимки/

Полицията в Благоевград арестува през вчерашния ден трима крадци-рецидивисти, разплакали семейство-пенсионери от Благоевград, в чийто дом проникнали измежду нощ, с цел да крадат, само че събудили стопаните и станало ужасно.

В ареста са 20- годишният Шакир Георгиев и 40- годишните Валентин Димчев и Огнян Димитров. И тримата положителни познайници на ченгетата, криминалнопроявени и осъждани за обири на територията на града и близките села. Огнян Димитров е от благоевградското село Покровник, Шакир и Валентин са от Благоевград.

Организирана незаконна група, която водила измежду нощ да взе участие в обирите и детето на единия от тях -13 годишно момче, което изпънявало значима роля. Било употребявано, с цел да влиза през тесни пространства и отворени прозорци в домовете на хората.

Така е и в тази ситуация със семейство Ани и Славчо от кв. Грамада, които единствено преди дни претърпяха заплашителен призрачен сън. История, която за благополучие завърши без съдбовни последствия за притежателите на дома, усетили непознатото настъпление в дома им.

Часът е малко след 23. 00. Бившият детски възпитател Анна Богушева се разсънва инцидентно, подразнена от светлина. Изпада в смут, до главата си вижда чужд мъж, който рови в нощното шкафче. Скача в просъницаи изкрещява " Това е апаш ". Крясъкът разсънва и брачна половинка и Славчо...

" Когато видяха, че се събудихме хукнаха да бягат, този до нощното шкафче и двама,които ровеха в хола.Славчо потегли след тях, стартира описа си Анна Богушева. В това време да бяга потегля и 12-(13 годишно момче, което работило в кухнята, пълнило торба с артикули от хладилника.

Славчо съумя да го хване за ръката и то се разкрещя " Тате, тате, след което ония другите се върнаха и започнаха да удрят Славчо. Аз пищях, добре че имаме квартиранка, момичето и то се събудило и извика незабавен център и полиция, ние със Славчо бяхме в потрес, аз не можех да приказвам, споделя Ани Богушева.

По лицето на Славчо още има следи от ударите, които му нанесли обирджиите, съумели да откраднат към 500 лв. от вкъщи на фамилията, само че това не е първата кражба в къщата им, осъществена най-вероятно от същите бандити.

Преди няколко месеца, до момента в който отсъствали крадци още веднъж са влезнали в дома им и още веднъж са откраднали пари и ограбили хладилника. Това насочи криминалистите към група, която работи с еднакъв почерк. Детето ограбва фризера и хладилника, останалите тарашат къщата.

Именно детето, което фамилията разпознало,е насочило криминалистите към останалите в групата, хванати часове след последния грабеж в дома на Ани и Славчо. Оказва се, че триото нарушители добре познавали фамилията и дома им. Преди време в пристройка зад къщата е живеел на квартира мъж, който е посрещал на посетители Шакир, Валентин и Огнян.

Явно още тогава бандата е възнамерявала обирите. " Вижте на какво учат децата си, приказва някогашната детска учителка Ани Богушева, още от дребни им предават поминък и обричат бъдещето им, това е неприемливо. Дете, което не спи през нощта, с цел да взе участие в сходни закононарушения, ужасно е, добавя тя. Семейството показва откровените си благодарности за бързата и съответна реакция на полицията в

Благоевград, откъдето настояват, че е допустимо тримата и детето да се окажат създатели и на други обири на територията на града и региона. Бандата е в ареста, следствието продължава.

П. Петров

Славчо демонстрира прозореца, през който е влезнало детето, с цел да отключи входната врата

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР