Полицията в Берлин не издирва заподозрени след експлозията на най-големия

...
Полицията в Берлин не издирва заподозрени след експлозията на най-големия
Коментари Харесай

Ниски температури са пръснали най-големия цилиндричен аквариум в света

Полицията в Берлин не търси обвинени след детонацията на най-големия цилиндричен аквариум в света

Обществеността е предизвестена за подправен туит, който съгласно внушава, че става въпрос за планувана офанзива, написа Би Би Си, представена от.

При пръскането на аквариума се разляха един милион литра солена вода, която наводни хотела и околните улици. Стотици риби починаха, а двама души бяха ранени.

Инспекторите към този момент оповестиха постройката за безвредна. В петък полицейски източник съобщи пред локалните медии, че няма доказателства, че гърмежът в аквариума, висок 15,85 м, е бил резултат от целенасочена офанзива.

Те също по този начин се обърнаха към обществените медии, с цел да опровергаят туит от подправен акаунт, който моли обществеността за помощ при издирването на обвинени, свързани с случая.

В „ Туитър “ от същинския акаунт на берлинската полиция се споделя, че тя " категорично се разграничава " от подправения пост и моли хората да не го популяризират.

Продължава следствието на точната причина за детонацията, само че има догатки, че ниските температури, които през нощта в петък паднаха до -6 градуса, може да са предизвикали цепнатина в резервоара.

Берлинският сенатор по вътрешните работи Ирис Шпрангер съобщи пред осведомителната организация ДПА, че първите признаци сочат, че повода е " амортизиране на материала ".

AquaDom е открит през декември 2003 година и получава връх на Гинес за максимален цилиндричен аквариум в света.

По данни от времето на построяването му построяването му е коствало към 12,8 млн. евро. За финален път е ремонтиран през 2020 година

Хотелът, в който е бил аквариумът, е затворен за неопределен срок, а гостите му са преместени.

Въпреки че по-голямата част от 1500-те риби, отглеждани в аквариума, са починали при детонацията, някои от тях са съумели да оцелеят и са били пренесени другаде.

Стотици други риби, които са били държани в мазето за размножаване, също са били изложени на риск от спирането на електрозахранването, последвало случая, само че и те към този момент са преместени на безвредно място.

Групата за отбрана на правата на животните " Помощ за животните в потребност " стартира онлайн петиция, в която упорства да не се позволява построяването на нов аквариум.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР