Полицията в Берлин е упълномощена да се справя с протестиращи,

...
Полицията в Берлин е упълномощена да се справя с протестиращи,
Коментари Харесай

Германия ще задържа антиваксъри с жълта звезда за подбуждане на омраза

Полицията в Берлин е упълномощена да се оправя с протестиращи, носещи значки, наподобяващи жълтата " Юденстерн " ( звезда на евреите) и други знаци, свързани с нацистката епоха , по време на демонстрации против ваксини или други пандемични ограничавания , оповестява " Гардиън ".

Според вътрешна актуализация на комисаря по антисемитизма на берлинската полиция, " потреблението на приспособени " еврейски звезди " по време на събирания към този момент може да се одобри като главно нарушаване на публичния ред ".

Полицията в немската столица е инструктирана да документира, отстранява и конфискува значки с жълта звезда , които някои немски антиваксъри носят с думите " неимунизиран ", с цел да се направи паралел сред актуалните държавни управления и отнасяне на тези, които отхвърлят да се имунизират против Covid-19 и систематичното стигматизиране на еврейските жители в нацистката епоха.

Вътрешната записка на полицията разяснява, че носенето на синьо-бялата звезда на Давид, класифицирана като чисто набожен знак, остава законно по време на демонстрации.

Освен това полицията е инструктирана да предприеме дейности против други аналогии, които омаловажават Холокоста , които би трябвало да бъдат класифицирани като форми на " второстепенен антисемитизъм ".

Насоките следват решение на областен съд в Берлин , което влезе в действие предишния октомври, когато 56-годишен мъж бе наказан за " подбудителство към ненавист " поради обява във Фейсбук, която демонстрира жълтата звезда, отпечатана с думите " неимунизиран ".

Като вероятен знак, че Берлин към този момент работи според насоките, жена, носеща афиш с надпис " Спрете този геноцид ", бе арестувана от полицията на протест против имунизациите пред Бундестага в сряда следобяд.

Берлинската полиция заяви, че нейни чиновници са задържали за малко жена и са взели нейните данни за подбудителство към ненавист , разбиране в немското наказателно право, което също се отнася до отричането на Холокоста.

В немския парламент за първи път обсъждаха в сряда мандат за универсална ваксина , който съгласно някои политици ще бъде нужен инструмент за прекъсване на по-нататъшните възраждания на вируса. Около 73% от популацията на Германия се смята за изцяло имунизирано против Covid-19.
 В Канада: Антиваксърите са незаменима мотивация за фашисти в Европа, Съединени американски щати и Канада
В Канада: Антиваксърите са незаменима мотивация за фашисти в Европа, Съединени американски щати и Канада

" Култивират извратено възприятие на плебейска горделивост ", промотират митинги с изказвания - " Моята независимост коства повече от вашия живот ", " Пожертвайте слабите ", " Лекари и медицинските сестри, ще бъдат съдени като военни нарушители "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР