Полицията в Берлин е отчела над 100 нападения срещу хомосексуални

...
Полицията в Берлин е отчела над 100 нападения срещу хомосексуални
Коментари Харесай

Над 100 нападения на хомофобска основа е регистрирала полицията в Берлин

Полицията в Берлин е отчела над 100 набези против хомосексуални хора за интервала от началото на годината до септември. Трийсет от тях били съпроводени с принуждение, а 75 включвали обиди.

"Вземаме насериозно този въпрос ", сподели началникът на полицията в Берлин Барбара Словик на събитие на организациите Коалиция против хомофобията и Асоциация на лесбийките и гейовете.

Според полицията въпреки и данните за трите тримесечия от началото на годината да са с по-ниски стойности в съпоставяне със същия интервал на 2017 година, през който хомофобските офанзиви бяха 139, двата интервала не можело да бъдат сравнявани, защото не всички закононарушения били включени в статистиката.

Престъпленията на хомофобска основа не понижават, а се усилват, сподели Словик. Това може да се дължи на повече подадени сигнали или на по-голям брой закононарушения, само че е ясно, че има огромен брой случаи на закононарушения на хомофобска основа, за които не е било обявено, съобщи тя.

Според полицейските данни множеството закононарушения били осъществени по улиците на берлински региони, в които наличието на хомосексуални е изключително очевидно, като да вземем за пример централния регион, Фридрихсхайн-Кройцберг, Нойкьолн и Шонеберг.

Заподозрените за офанзивите са както германци, по този начин и чужденци, само че броят на хората от мигрантски генезис е по-голям от този на популацията с немигрантски генезис, съобщи Словик.

Ръководителят на Асоциацията на лесбийките и гейовете Йорг Щайнерт пък посочи казуса за насилствените бракове на мъже и дами, по-специално в турските и арабските фамилии, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. По думите му минимум 17 мъже в Берлин били принудени да се оженят, тъй като били хомосексуалисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР