Полицията в Беларус съобщи, че през изминалата нощ е стреляно

...
Полицията в Беларус съобщи, че през изминалата нощ е стреляно
Коментари Харесай

Полицията в Беларус използвала истински куршуми срещу протестиращи

Полицията в Беларус заяви, че през миналата нощ е стреляно по стачкуващи с същински патрони. Освен това са задържани към хиляда стачкуващи, оповестява 24 часа.
Полицаи в град Брест, Югозападен Беларус, са стреляли по стачкуващи и са ранили минимум един от тях, съобщи беларуското вътрешно министерство. Според министерството стачкуващите са нападнали служителите на реда и не са прекратили офанзивата си след предупредителни изстрели във въздуха. Затова служителите на реда са стреляли по тях с " желание да ги ранят ".
Американският държавен секретар Майк Помпейо, който е на посещаване в Прага, изрази поддръжката си за стачкуващите, като съобщи, че беларуският народ има право на " свободите, за които упорства ". От своя страна външните министри на държавите-членки на Европейския съюз заплашиха, че ще вкарат наказания против Минск поради изборните измами и сериозните репресии в Беларус.
Беларуските сили за сигурност са задържали общо към шест хиляди души от неделя насам, като не се знае каква част от тях към момента са арестувани. Министерството на вътрешните работи съобщи, че демонстрациите против преизбирането на 9 август на президента Александър Лукашенко към този момент стихват. Основната съперничка на Лукашенко на президентските избори, опозиционерката Светлана Тихановска, съобщи, че печели изборите, преди да отпътува от Беларус за Литва в нощта на понеделник против вторник тази седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР