Полицията в Беларус е арестувала във вторник 51 души по

...
Полицията в Беларус е арестувала във вторник 51 души по
Коментари Харесай

Полицията в Беларус арестува рекорден брой протестиращи

Полицията в Беларус е арестувала във вторник 51 души по време на митингите против президента Александър Лукашенко и неговото държавно управление. Това е най-високият брой арести за един ден през тази седмица. В същото време броят на участниците в неразрешените митинги непрекъснато пораства.

Според правозащитната организация " Вясна " 15 души са били арестувани в Минск, където в митинга са взели участие няколко хиляди души.

На този декор немският външен министър Хайко Маас заяви, че външните министри на съюза ще обсъдят отговор на събитията в Беларус на среща в четвъртък и петък в Берлин.

Правителството на Литва съобщи, че обмисля да разшири листата си на наказания против беларуски представители от 32 на 118 души, в това число президента Лукашенко. Хората в листата са обвинени, че имат връзка с репресии против протестиращите или са взели участие във подправянето на изборите.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че опитите на беларуското държавно управление да упреква алианса за ситуацията в страната са неправилни и неоправдани, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР