Полицията в Бали арестува двама българи заради опит за скимиране

...
Полицията в Бали арестува двама българи заради опит за скимиране
Коментари Харесай

Полицията в Бали арестува двама българи за скимиране на банкомат

Полицията в Бали арестува двама българи поради опит за скимиране в Семиняк през вчерашния ден вечерта, в следващия случай, в който вземат участие жители от източноевропейската страна, оповестяват медии в Бали и Индонезия.

Двамата мъже, разпознати като Теодор Степанов Петров и Камен Севдалинов от локалните медии, са преследвани от полицията , откакто предизвестие от локална банка сигнализира , че в банкомат на път Джалан Сънсет, Семиняк, е инсталирано скимиращо устройство .

" Въз основа на тази информация, на 10 февруари полицията в Бали организира акция наоколо до банкомат в региона, а в 11 ч. причинителите се появиха на мотоциклет ", разяснява Анди Файран, който управлява отдела за общи закононарушение в полицията в Бали.

" След това причинителите влязоха в кабината на банкомата и от CCTV можем да забележим, че са работили съмнително. Тогава полицията извърши арестите и Петров, и Севдалинов признаха закононарушенията по време на разпит ", добавя той.

В допълнение, управляващите откриха редица доказателства в мястото на престоя им в региона на Керобокан, в това число н яколко устройства за скимиране и 11 милиона IDR (8 500 щатски долара).

Чужденците са упрекнати според Наказателния кодекс на Индонезия (KUHP) и Закона за осведомителните и електронните транзакции (UU ITE), първият от които планува оптималната присъда от 7 години затвор .

Бали има неприятен опит със скимиране на банкомати и в минали случаи постоянно са взели участие чужденци от Източна Европа . Само предишния месец двама българи са задържани за хипотетичен опит за скимиране, откакто един от тях е заловен на банкомат в Кангу . В края на януари, обвинените, разпознати като Методи Ангелов Николов и Янко Найденов Борисо в, са упрекнати поотделно според Индонезийския закон за информация и електронни транзакции (UU ITE), който планува оптималната присъда от 8 години затвор.

В началото на януари Окръжният съд в Денпасар осъди трима български жители на седем месеца затвор всеки за опит за скимиране на банкомат в Бали. " Осъждаме подсъдимите Бойчо Ангелов Караджов, Филипина Алексндров Лямов и Стоян Владиморов Стоянов на седем месеца затвор и санкция в размер на 5 милиона IDR (361 долара) ", разяснява председателстващият съдията Мад Пасек по време на правосъдното съвещание, представен от държавната осведомителна организация " Антара ".

През септември тримата чужденци са се пробвали нелегално да получат достъп до две разнообразни места в Денпасар. Сред доказателствата , които са конфискувани по време на ареста им, са машина за четене на карти и брояч на пари .
 Арестуваха българин на остров Бали за хипотетично източване на банкомати
Арестуваха българин на остров Бали за хипотетично източване на банкомати

Мъжът имал скимиращо устройство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР