Полицията в австралийския град Мелбърн разпитва четирима души, след като

...
Полицията в австралийския град Мелбърн разпитва четирима души, след като
Коментари Харесай

Полицията в Мелбърн разпитва четирима души, носещи руския флаг с лика на Путин

Полицията в австралийския град Мелбърн разпитва четирима души, откакто те са издигнали съветски байрак с лика на Владимир Путин по време на Откритото състезание на Австралия.

Малка група от почитателите се събра край корт " Род Лейвър Арина " незабавно след успеха на сърбина Новак Джокович над руснака Андрей Рубльов в четвъртфиналите на първия за годината шампионат от Големия шлем. Феновете са били чути да скандират: " Сърбия, Русия ".

Един от мъжете, попаднал под полицейското внимание, е бил с тениска със " Z " признака, който се свързва с съветската атака в Украйна. Той е държал и знамето с изображението на съветския президент Путин. Друг мъж пък е бил засечен с провойнствената тениска вътре на самия корт по време на мача сред Джокович и Рубльов.

" Четирима души в тълпата, напускаща региона на " Род Лейвър Арина ", са носели неуместни флагове и знаци и са заплашили защитата на комплекса ", обявиха от Тенис Австралия.

" Полицията в щата Виктория се е намесила и сега тези хора се разпитват. Безопасността и сигурността на всички са наш приоритет и ние работим в тясно съдействие с полицията и управляващите ", прибавиха още уредниците.

През предходната седмица те взеха решение да забранят внасянето на всевъзможни съветски и белоруски флагове по кортовете, откакто на мач сред играчи от Русия и Украйна бяха издигнати съветски флагове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР