Полицията в Австралия арестува стотици протестиращи срещу ограничителните мерки в

...
Полицията в Австралия арестува стотици протестиращи срещу ограничителните мерки в
Коментари Харесай

Стотици арестувани на протестите срещу локдауна в Австралия |

Полицията в Австралия арестува стотици протестиращи против ограничаващите ограничения в Мелбърн и Сидни, а страната записва своя максимален брой заразявания с ковид за един ден от началото на пандемията, съобщи Ройтерс.

Седем служители на реда бяха ранени при конфликти с стачкуващите.

В Мелбърн органите на реда използваха пикантен спрей, с цел да разпилян над 4000 протестиращи. Полицията попречи на по-малки групи стачкуващи да се съберат в Сидни. Органите на реда в щата Виктория споделиха, че са арестували 218 души в щатската столица Мелбърн.

Издадени са 236 санкции, а в ареста са оставени трима души за нахлуване против полицията. Арестуваните са застрашени от санкции в размер на по 5452 австралийски $ (3900 щатски долара) за нарушение на наредбите за публичното здраве.

Полицията в щата Нов Южен Уелс, на който Сидни е столица, съобщи, че на 47 индивида са повдигнати обвинявания, измежду които нарушение на наредбите за публичното здраве или оказване на опозиция при арест. Наложени са над 260 санкции в размер от 50 до 3000 австралийски $.

Сидни - най-големият австралийски град с население над 5 милиона души, е под строги карантинни ограничения от над два месеца поради разпространяването на вируса.

Мелбърн - вторият по население град в страната, също е под ограничаващ режим. Стотици хора стачкуваха спокойно в Бризбън, където не са наложени карантинни ограничения.

Австралия регистрира през днешния ден рекордните 894 новозаразени, като множеството от тях са в Сидни, където е епицентърът на разпространяването на разновидността Делта.

Досега страната е записала към 43 000 случая на болест и 978 починали от COVID-19. По данни на здравните управляващи близо една трета от австралийците над 16 години са изцяло имунизирани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР